dinsdag 3 oktober 2017

ONDERTUSSEN IN KAPPERSZAAK GERRIE DE BOER


"Verdrietig nieuws, we hebben vorige week afscheid van een collega moeten nemen die hier meer dan vijfentwintig jaar heeft gewerkt."
En: "We gaan de zaak van binnen verbouwen, daar beginnen we in november mee."

Zo om de pakweg twee maanden gaat de Beijumblogger naar kapper Gerrie de Boer op Winkelplein West om zijn hoofd te laten kortwieken. Afgelopen vrijdagmiddag was het weer eens zover.

De entree straalde droefheid uit, op de toonbank lag (ligt) een condoleance-boek, waarin klanten hun medeleven of bemoedigende opmerkingen konden (kunnen) schrijven voor de achterblijvers van een in de kapperszaak gewaardeerde collega die na een ernstige zieke is overleden. Zie foto helemaal beneden.

Het leven gaat zoals altijd door. Wat grappig en vertrouwd, de blogger zag drie dames met een hoofddoekje in de zaak. Zie foto boven, tijdens de knipbeurt via de spiegel gemaakt, en links. Een vertrouwd beeld voor de blogger, hij zag tijdens zijn jeugd in de Kanaalstreek vaak dames met hoofddoekjes rondlopen, en ook wel dames met van die doorzichtige regencapejes.

Het feit dat er dames met hoofddoekjes in de kapperszaak zaten had natuurlijk met de haar-behandeling te maken. Terzijde, de hedendaagse paranoia rond moslims en hun klederdracht heeft ondergetekende nooit zo begrepen, alsof door een stelletje halve gare extremisten opeens een hele bevolkingsgroep verdacht zou zijn.

Voordat kapper Gerrie de Boer de Beijumblogger onder handen nam, was de knip-maestro nog even bezig om het kapsel van een jongetje bij te knippen. Jongetje zat in een verhoogde kinderstoel en keek ter afleiding naar een video. Moeder zat goedkeurend toe te kijken, zie afbeelding rechts.

Midden door de zaak loopt nu nog een glazen wand die de (kap)salon in twee helften verdeeld. De Boer: "Die gaat eruit, aan de andere kant komen ook kappersstoelen, zeg maar ongeveer het spiegelbeeld van de kant waar we nu zijn."

De kapperszaak zit al weer zesentwintig jaar op Beijum West. Niet statisch, het blijft constant in beweging en in verandering.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarom dan toch "hoofddoekjes" nadrukkelijk benoemen?
Heb het er dan gewoon niet over!

Johan Fehrmann zei

Je bent een humorist Anoniem....waarom er zo nadrukkelijk op reageren en het expliciet benoemen?
Heb het er gewoon niet over!