maandag 2 oktober 2017

COLUMN UIT LEWENBORG (66)


Pas op, een vrijgezelle vrouw.

Wat is dat toch met vrouwen die getrouwd zijn of in een relatie zitten? Zien die echt de vrijgezelle vrouw, als loslopend wild? Ja, het schijnt dat een vrijgezelle vrouw als een bedreiging wordt gezien. Heus, toch niet te geloven zoiets?

Op verjaardagen en feestjes zie je veel stelletjes, toch zijn er dan ook vrijgezellen aanwezig. Het kan net zo goed voor de man gelden hoor, dat zeg ik er alvast even bij. Je kent dat wel, een gezellige boel bij elkaar. De één danst met de ander, maar oh wee, als een getrouwde man met een vrijgezelle vrouw danst. Dan zijn de blikken van desbetreffende vrouw niet van haar man af te krijgen. Met geen mogelijkheid. Zelfs niet als je haar de nieuwste perverse roddel vertelt. 

Nee, zij is te druk met kijken of haar man niet te lang in de ogen van die ander vrouw kijkt en of zijn handen niet verdwalen ergens daar waar ze in haar ogen niet horen. Zie je het voor je hoe het stoom uit haar oren komt, zodra die vrouw wat in haar mans oren fluistert? Of andersom. Nou, ik denk van wel. Dan weet je ook vast wel hoe het er later die avond thuis uit gaat zien, nietwaar?

Wat is dat toch. Niet elke vrijgezelle vrouw is er op uit om een man te versieren. Misschien is het wel een bewuste keuze om alleen te zijn. Die vrouwen hebben geenszins kwaad in de met een getrouwde man te dansen of gewoon gezellig wat te kletsten. Die hangen tenminste niet om je heen te hangen als één of andere puber, zoals vrijgezelle mannen zich wel kunnen gedragen. Walgelijk gewoon. De één nog meer opscheppend dan de ander en niet voor elkaar onder willen doen, raaskallen ze de meeste onzin uit. Volgens mij zijn zulke mannen de wanhoop nabij en begrijp ik juist heel goed waarom een vrijgezelle vrouw liever een getrouwde man als danspartner of gesprekspartner heeft. Het nadeel is daar dan wel van dat je een op afstand zittende vrouw in je nek hebt zitten te hijgen. En als blikken konden doden…

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Blikken naar je lichaam krijgen doet echter geen pijn, tenzij het een vol blik sperziebonen is…


2017©Vlindertje73 PS, like je mijn FB pagina? “Geld stinkt” Zo mis je niets omtrent mijn eerste boek.

(J.F. Tussen deze en de volgende column wordt Vlindertje voorgesteld aan het lezerspubliek)

Geen opmerkingen: