donderdag 29 juni 2017

OP ZOEK NAAR EEN VERSTOPPING IN HET RIOOL


"Als het buiten het woonerf is, is het de verantwoording van de gemeente, daarbinnen is de bewoner aansprakelijk."

Op dinsdagmiddag liep een mannetje met een soort van wiel op een stokje door de Froukemaheerd.
Het had iets weg van een metaaldetector, een ding waar je metaal onder de grond kunt traceren. Zoals een paar jaar geleden vlakbij in dezelfde heerd het geval was.

Maar dit mannetje van de gemeente wist, en hij vertelde: "Hier midden door de straat loopt een rioolbuis waar alle aansluitingen op uit komen.. Hier zit een verstopping, en dat gaan we binnenkort verhelpen."

Zie een meter of acht achter het mannetje, daar ligt een put met een putdeksel erop. Op de roller zit een soort van meter, daarmee kon hij precies uitmeten hoeveel meter en naar waar precies de aansluiting van het woonhuis naar de hoofdriool-buis is.

Er werd een kruis op de straat gespoten. De blogger vroeg, is dit over twee weken nog zichtbaar?
Mannetje (natuurlijk niet denigrerend bedoeld): "Jazeker, deze verf blijft weken zitten."

Binnen afzienbare tijd zal hier de straat worden opengebroken. Net als overal in Beijum, vlakbij de ruim zesduizend woonhuizen, moeten de drollen en ander spul dat afgevoerd moet worden gewoon aansluiting kunnen vinden van de toiletpotten naar de afvoerbuis onder de grond en weer verder naar de hoofdriolering.

Op straat is het de verantwoording van de gemeente. Binnen het eigen woonerf is eenieder zelf aansprakelijk. Al zal het er in de praktijk op neer komen dat een huurder de woningbouwvereniging voor het karretje kan gaan spannen. Mensen met koophuizen zullen zelf over de brug moeten komen.

(Dat laatste weet de blogger niet zeker, is een huurder zelf aansprakelijk voor een hele toiletrol die doorgespoeld wordt? Of een pak maandverband? Of iets dergelijks? Beijumnieuws@ziggo.nl)

1 opmerking:

Anoniem zei

Bij onze verhuurder komen verstoppingen voor eigen rekening, je moet steeds meer zelf doen als huurdee