woensdag 1 april 2015

"ACH, IS HET MANNETJE DOODGEREDEN"?


Een drama aan het begin van de avond aan de Froukemaheerd. Wat een ellende. Jarenlang waren ze onafscheidelijk. Mannetje en vrouwtje Eend, die dagelijks rondom de energieheuvel in genoemde heerd waren aan te treffen, zijn bruut uiteen getrokken.
Soms komen dingen verbluffend samen. Via Whatsapp ontving de blogger vanmiddag onderstaande foto (helemaal onder). Met als tekst: "Kijk eens wat lief, de heer en mevrouw Eend bij de energieheuvel."

Omstreeks half zeven vanavond ging de telefoon: "Het mannetje is net doodgereden, het vrouwtje vliegt en fladdert verdrietig rond. Ik heb de dierenambulance gebeld. " Op de fiets richting de plek des onheils maakte ondergetekende de linker foto. Toe maar, de kringloop der natuur in werking, een vogel pikt bloed of vlees uit het stoffelijk overschot van mijnheer Eend.

Even daarna werd de rechter foto gemaakt. Het verkeersslachtoffer, want waarschijnlijk overreden, ligt dood op de weg, de weduwe zit links op de achtergrond haar verdriet te verwerken. Het zag er niet uit. Een buurtbewoonster: "Ik word hier zo verdrietig van!"
De kanjers van de dierenambulance waren binnen een half uur ter plaatse. Zie foto boven. Met respect werd een vuilniszak over de mijnheer Eend gelegd en werd hij opgepakt en meegenomen. Tien heerd-bewoners keken eerbiedig toe. Een omstander: "Ach, is het mannetje doodgereden?"

Momenteel loopt en fladdert er een eend in de Froukemaheerd rond die haar levensgezel heeft verloren. Ze waren jaren gelukkig samen.
Update 21:51 uur, volgens reageerders haalt de blogger mijnheer en mevrouw Eend door elkaar. Dat zou het geval kunnen zijn.


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij is het vrouwtje, die het slachtoffer is.

Anoniem zei

dat is idd het vrouwtje

Anoniem zei

Kan er geen mannetjes eend weer worden bijgezet? ?

Anoniem zei

Bijgezet? Als in z'n as in een urn?

Anoniem zei

Ik snap niet hoe je een eend in een woonerf kunt doodrijden. Of het is moedwillig, of je reed veel te hard of je bent blind. 1 ding is zeker.....je bent een eikel!!

Anoniem zei

Dan heb je toch echt je ogen in je kont zitten als je in de bebouwde kom een eend kan doodrijden !!