woensdag 22 februari 2012

CARPE DIEM, ALDUS NINA CARELS

Ooit was ze de jongste bewoner van Beijum. Ze stond in 1978 naast wethouder Max van den Berg toen die de sleutel van het allereerste huis in Beijum aan de bewoners overhandigde. Bekijk daarvoor nog even dit blogbericht.
Tegenwoordig werkt ze als volwassen vrouw met jongeren bij de Foundation Youth Care. Maar ze doet meer: "Ik schrijf al vanaf m'n zesde gedichten. Sommigen had ik al op Facebook staan, totdat een kennis vroeg van 'hé, waarom ga je ze niet eens publiceren?' Ik heb een uitgever gevonden en het boek met gedichten is nu in de handel." Vertel, hoe heet het boek, en wat voor gedichten staan er in? "De titel is 'Leef je leven, carpe diem' en het zijn gedichten die op het gevoelsmatige vlak liggen. Deels zijn ze fictief, maar soms gaat het ook over m'n echte leven. In het algemeen kun je zeggen dat het gedichten zijn die over negatieve dingen gaan, maar die positief worden benaderd."
De roze roos op de voorkant van het boek staat voor Nina als het symbool van liefde, voorspoed en geluk. En voor optimisme.
Het boek is te bestellen via http://www.pumbo.nl/ Maar er liggen ook exemplaren in het pand van Youth Care, naast het Surinaams eethuis aan de buitenste schil van Dienstencentrum Oost, daar waar voorheer levensmiddelenwinkel Karouline was gehuisvest.
Een kort gedichtje uit het boek:
Weer een nieuwe dag
die hopelijk vreugde brengen mag
het is buiten rotweer,
maar blijf positief
de meeste regen valt NAAST je neer :)

1 opmerking:

Anoniem zei

echt een aanvulling voor de boekenkast en voor je persoontje.
lees, geniet en ervaar waar carpe diem voor staat.