donderdag 16 februari 2012

ALDI BEIJUM OVERVALLEN

Een nog onbekende man heeft donderdagavond een overval gepleegd op de Aldi aan de Claremaheerd in de stad Groninger wijk Beijum. De man bedreigde het personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man ging er op de fiets vandoor. Wat de overvaller buit heeft gemaakt is nog niet bekend.
De overvaller heeft een negroïde uiterlijk, de man droeg een bivakmuts, voornamelijk donkere kleding en een grijs gestreepte trui. De politie is een burgernetactie gestart.
http://www.noordnieuws.nl/
Update 20:45 uur, ondergetekende ging omstreeks 20:30 uur even kijken. Foto's zijn tegen die tijd gemaakt. Hij zag de ingang afgezet met een lint, politie in de winkel in gesprek met personeel en ook buiten waren agenten in gesprek met omwonenden en/of klanten. Ondergetekende maakte video-opnames, in de loop van de avond wordt gekeken of die geschikt zijn voor publicatie.
Update: 22:08 uur, er is ongeveer anderhalf minuut aan bruikbaar videomateriaal overgebleven. Omdat hier verder geen nieuwswaarde aan zit, en omdat het kan zijn dat omstanders het niet prettig vinden in beeld te komen, heeft ondergetekende besloten de beelden niet online te zetten.
Inge Warringa @Jeugdagent_Inge Vanavond is de Aldi #Claremaheerd overvallen #Beijum http://www.rtvnoord.nl /?p=107616 Getuige geweest of heb je iets daarover te melden? Bel 0900-8844
Update 23:50 uur:
De Aldi aan de Claremaheerd in de Groningse wijk Beijum is donderdagavond rond 19:55 uur overvallen. Een gewapende negroïde man bedreigde het personeel en klanten met een pistool en ging er vervolgens vandoor. Direct werd er een groot aantal politie-eenheden ingezet bij en in de omgeving van de overval. Met onder andere speurhonden werd gezocht naar mogelijke sporen van de dader. De recherche heeft onderzoek gedaan. Na de overval is een groot aantal eenheden op zoek gegaan naar de dader. Een bewoner uit de Wibenaheerd belde de politie nadat ze een zwarte muts vond voor het huis. Omdat deze mogelijk van de overvaller was werd de straat afgezet en werd er met honden gezocht. De muts is door de politie meegenomen als zijnde mogelijk bewijsmateriaal. De dader is tot nog toe niet gevonden.
112groningen.nl/Groningen/nieuws

1 opmerking:

Anoniem zei

Griezelig idee. Ik stuur m'n zoon vaak tegen sluitingstijd naar de winkel voor een boodschap. Kan zomaar een man met een revolver tegenkommen. hopelijk word ie snel gepakt!