zondag 3 augustus 2008

IK BEN TROTS OP MIJN TUIN

Een paar jaar geleden had je in Beijum een groenpromotieproject genaamd 'een pluim voor uw tuin.' Het preciese ervan weet ik niet meer, maar volgens mij kon je destijds een prijs winnen als je tuin er erg fraai uit zag. Volgens mij, ik weet het niet zeker meer, was er een jury die bepaalde wat mooi was en wat niet.
Tja, was is mooi. Smaken verschillen zoals altijd. Al een paar weken zat ik te vlassen om een foto te schieten van deze tuin (zie foto) aan de Barmaheerd. Een schotelantenne, Hollandse molens, een paar beelden in de tuin; zou hier een import Beijumer wonen uit een ver land, bezig om te integreren?
Ik wilde wel een foto maken maar dan wilde ik het buitenlandse gezin er natuurlijk ook op, poserend voor de schotelantenne en de molen.
Maar de ontnuchtering was prettig toen ik de bewoner dit weekend in zijn tuin ontwaarde. Daar gaat je vooroordeel en je interessante artikel. Ik kwam in gesprek met bewoner Roelof Buist, hij is zeventig jaar en woont al vierentwintig jaar in dit huis aan de Barmaheerd:" Ik wil een beetje bezig blijven en vind het leuk om dingen in mijn tuin te zetten en er mee bezig te zijn."
Een zeventigjarige kan alleen maar een import Beijumer zijn. Maar Roelof komt niet uit een ver land:"Ik ben een stadjer en kwam vierentwintig jaar geleden vanuit de Javalaan naar Beijum." Of hij op de foto wilde? Roelof wilde maar al te graag en ging er graag even voor zitten. Wat mooi is of niet verschilt per persoon. Ik zou mijn tuin niet zo inrichten als Roelof, maar hij heeft er plezier in. Objectief mooi bestaat misschien wel niet, maar laat Roelof maar lekker bezig zijn.

Geen opmerkingen: