woensdag 6 augustus 2008

GROEN LICHT VOOR NIEUWBOUW MONTESSORISCHOOL!


Onderstaande bericht ontving ik vandaag van Han van der Vlist, directeur van de 1e Montessorischool aan de Wibenaheerd in Beijum. Ik heb direct maar even de camera gepakt voor een klein filmpje van de oude school en de omgeving. Binnenkort is dit allemaal geschiedenis, de school en ook de omgeving zullen een ingrijpende metarmorfose ondergaan. Sommige omwonenden zullen even moeten slikken. Maar voor de schoolleiding, de ouders en zeker ook voor de schoolgaande kinderen is het een verheugend feit dat de nieuwbouw van "hun" school nou eindelijk op punt van beginnen staat. De laatste hobbels zijn genomen en het geduld is danig op de proef gesteld. Maar het gaat nu echt gebeuren: Beijum krijgt er een gloednieuwe school bij. De Montessorischool was de diepste crisis eigenlijk al te boven en het leerlingenaantal steeg al weer. Nu de kogel door de kerk is zal de opgaande lijn hoogstwaarschijnlijk nog hoger gaan. Voor de ouders en schoolleiding is dit een welverdiende beloning. Het geduld en het vertrouwen wat ze hadden en hebben in de Montessorischool zal zich vertalen in een zonnige toekomst voor de school.

De nieuwbouw van de 1e openbare montessorischool kan van start

Zoals u in eerdere berichtgeving heeft kunnen lezen heeft een groepje bewoners bezwaar aangetekend tegen het toekennen van een bouwvergunning voor de nieuwbouw van de 1e openbare Montessorischool. Ze hebben een zogenaamde voorlopige voorziening aangevraagd.
Op dinsdag 15 juli werd het bezwaarschrift door de rechtbank van Groningen behandeld.
De zitting duurde een half uur en de vertegenwoordigers van de gemeente en ondergetekende waren optimistisch gestemd. We hadden een goed onderbouwd verhaal en konden ook alles aanschouwelijk maken.
Dat optimisme was gegrond, want binnen een week hadden we een voor ons positieve uitspraak. De nieuwbouw kan van start.
Gelijk na de bouwvakantie zijn de voorbereidingen gestart. We hopen u binnenkort uit te kunnen nodigen voor een feestje rondom het slaan van de eerste paal van de nieuwe Montessorischool!

Han van der Vlist

Geen opmerkingen: