vrijdag 8 augustus 2008

CENTRAAL WONEN AAN DE BENTISMAHEERD


Het Centraal Wonen-project aan de Bentismaheerd heeft een centrale, gemeenschappelijke woonkamer/feestruimte. In deze ruimte kan ook worden geoefend, bijvoorbeeld door theathergroep Happy Family, je kunt er een verjaardagsfeest houden en een aantal jaren geleden werden er ook meditaties gehouden.
In de lente of de zomer heeft het project er in wezen nog twee grote woonkamers bij: buiten op het centrale plein, waar o.a. een jeu de boules-baan is maar ook de centrale "tuinruimte", waar je kunt bbq-en en samen zitten, en waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen en ravotten.
Het is eigenlijk een mooi paradijsje, dit woonproject langs de Beijumerweg. Je moet er van houden om in een "woongroep" te wonen. Maar de zestig en zeventiger jaren zijn voorbij, je kunt er ook 'gewoon' wonen zonder dat je verplicht bent om aan allerlei dingen mee te moeten doen. Maar als je er woont hoor je wel bij de 'club', je betaald wel mee met de gemeenschappelijke ruimte. Het moet je liggen, maar het heeft zo zijn voordelen: je kunt er op je zelf wonen maar ook het gevoel hebben in een groter verband te leven. Wil elk mens niet wat geborgenheid, veiligheid en ergens bij horen? Ik ken ze niet allemaal maar heb altijd een goed gevoel als ik er eens kom, het zijn niet de vervelendste mensen die er wonen. Ik ga er niet van uit, maar mocht ik ooit op mezelf komen te staan dan lijkt me het Centraal Wonen-project aan de Bentismaheerd me een uitstekend alternatief. http://www.cwdeheerd.nl/

Geen opmerkingen: