zondag 16 maart 2008

EEN RUSTIGE ZONDAG

Lekker landerig weertje vandaag. Het Groene Hart lag er vandaag schoon en opgemaakt bij. Aan dit fietspad langs de Jaltadaheerd staat een rijtje gekortwiekte bomen. En hier staan er meer van in de wijk; de boomkapper heeft zijn werk grondig gedaan.



Lekker schrijven over koetjes en kalfjes en ditjes en datjes. Volgend weekend is het Pasen en hopelijk is de Beijumer Storm dan geluwd en zijn de gemoederen tot bedaren gekomen. Nog een paar dagen storm en dan kunnen we weer overgaan tot de orde van de dag. Gekke wijk, Beijum. Vaal lagen we in de clinch met "de buitenwacht" en met de negatieve beeldvorming in de media over onze wijk. Hallo, dat pikten we niet! Blijf van ons mooie Beijum af. De beeldvorming werd de laatste tijd bijgesteld en de negatieve berichtgeving over Beijum leek te zijn verdwenen.



Maar de Beijumers zijn gewent om te knokken en te conflicten. En voor de verandering vlogen bepaalde groepen elkaar maar eens in de haren. En alle schuld ligt natuurlijk bij de tegenpartij. Met groots machtsvertoon moet bewezen worden hoe slecht de ander(en) wel niet is/zijn. En die vervelende blogger, die Johan Fehrmann, moeten we ook aan de hoogste boom opknopen; hij is toch wel de bron van alle ellende. Hoezo anderen beschuldigen van manipulatie en ze in verband brengen met geestelijke ziekten? Pek en veren! Onze groep is zo moreel hoogstaand, zo beschaafd, verantwoordelijk bezig en wijkopbouwend! Maar die andere ellendelingen! Zo laag bij de grond en non-communicatief! Alle schuld ligt bij de anderen! Ach ja, je hebt daders en slachtoffers. En de slechterikken zijn de anderen.


Binnenkort weer lekker "gewoon" bloggen. En als er domme onzin wordt geschreven zou ik het negeren, beter dan luid tierend en brullend reclame te maken voor deze site. Iedereen mag hier meeschrijven en iedereen die dat doet doet dat op eigen titel en verantwoording. Beijum verdient het om opgestuwd te worden in de vaart der volkeren. Mooie wijk. Maar die bewoners...Die anderen bedoel ik natuurlijk!

Geen opmerkingen: