zaterdag 2 februari 2008

VROUWENGROEP ORCHIDEE; FEBRUARI

De vrouwen van Vrouwengroep Orchidee zijn deze weken druk doende met voorbereidingen op de Internationale Vrouwendag. Het thema voor de vrouwen van Orchidee is dit jaar Kwaliteit en Talent. Op zaterdag 8 maart presenteert de groep zich in het kader van de Vrouwendag dit jaar in het Dok in Lewenborg. Trots zullen ze zich die dag tooien met medaillons waarop zelfgemaakte tekeningen uitbeelden waar hun kwaliteiten en talenten liggen. Op maandag 21 maart maakten de vrouwen onder bezielende begeleiding van tekenlerares Evelien Stadt en Magda Bootsma in de Kleihorn hun tekeningen.

Een portie kwaliteit en talent kun je wel gebruiken als je vanuit bijvoorbeeld een Afrikaans land naar Nederland komt, inburgeren kost nou eenmaal veel inzet en energie. Soumeya Abouassl en Raja Eman Dawabit komen beiden uit Sudan en kunnen er over meepraten. Beiden kwamen ze om uiteenlopende redenen naar Nederland en ze zijn allebei hard bezig om zich de Nederlandse taal en cultuur een beetje eigen te maken. De 29 jarige Saumeya vierde een paar weken geleden het feit dat ze na zes jaar wachten haar verblijfsvergunning kreeg. De 25 jarige Raja is twintig maanden in Nederland en werd hier herenigd met haar man. Allebei wonen ze in Beijum. Hun zelfgemaakte tekeningen laten trots een activiteit zien die de meeste Nederlanders al op vijfjarige leeftijd onder de knie proberen te krijgen. Nederland is een fietsland, en als je dit in Sudan nooit hebt geleerd is dit op latere leeftijd een must als je erbij wil horen. Zo kan het gebeuren dat je op volwassen leeftijd, als Afrikaanse, op een internationale vrouwendag in Lewenborg trots laat zien dat je hebt leren fietsen of dat je bezig bent de Nederlandse taal meester te worden.

Het programma van Vrouwengroep Orchidee voor februari ziet er gevarieerd uit. Zo geeft op maandag 4 februari Fatima Touzani van de GGD voorlichting over het thema; Hoe werkt ons lichaam? Op 11 februari komt verslaggeefster Maaike Trimbach van het DvhN langs en op 18 maart wordt er bijgepraat over spel, cultuur en theater, en gaan de voorbereidingen voor 8 maart verder.

Nieuwe vrouwen zijn van harte welkom.
Elke maandag vanaf 9.30 in de Kleihorn.
Oppas en deelname gratis
Koffie, thee 50 cent
Zie ook http://www.regiokrantgroningen.nl/

Geen opmerkingen: