zaterdag 3 december 2016

'GETVERDERRIE, POEP AAN MIJN SCHOEN'

Hij liep niks vermoedend langs de zijkant van het winkelcentrum....toevalligerwijs ter hoogte van waar de dierenwinkel zit.

Uitglijden had gekund maar dat ging goed. Klets, vol met de linkerschoen in een beste hondendrol. Afgelopen woensdagmiddag was dat.

Het schijnt een der grootste ergernissen onder mensen te zijn. Hondenpoep. De blogger heeft er niet zo'n last van, maar het is een vieze bedoeling om thuis gekomen de schoen van onderen van poep te moeten ontdoen. Als je het dan al ontdekt hebt, zonder het te weten kun je het tapijt in de woonkamer vervuilen met stinkende derrie.
Stront, van honden én van katten trouwens, in een openbare zandbak of op een speelveldje kan de blogger ook niet bekoren.

Voor de rest doet ondergetekende er niet al te moeilijk over. Er zijn mensen die overal om moeten zeuren, ook om hondenpoep.
Aan de andere kant, hondenbezitter, ruim die viezigheid van je huisdier, waar je toch verantwoordelijk voor bent, even op. Kan toch niet zo'n moeite zijn?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou per ongeluk was het niet.
Baasje had een route moeten nemen met een stukje groen. Zijn genoeg te vinden in de wijk.

Anoniem zei

Stel Anon 15:12 wordt slachtoffer van een verkeersongeval. Hoe zou deze persoon dan reageren wanneer mensen uit de omgeving aan zouden komen zetten met opmerkingen als "wat deed je daar ook op straat ?!" "had je niet gewoon thuis kunnen blijven ?" "Sukkel, was dan ook simpel in bed gebleven".

Anoniem zei

Niemand lijkt zich hier te storen aan de domheid van degene die op die drol gaat staan.

Ria zei

Als mensen nu gewoon de hondenpoep opruimen dat óp de weg ligt, dat is toch gewoon sociaal gedrag? Hoeveel hondenbelasting je ook betaalt, er kan niet op elke straathoek iemand staan met een poepzuiger, omdat mensen te lui zijn de poep van hun hond op te ruimen en dan schermen met 'ik betaal hier toch voor'.

Een volgend iemand, geen honden of kattenbezitter bijvoorbeeld, moet weer betalen voor schone vloerbedekking thuis. Is dat nou zó leuk?
En wat te denken van mensen in rolstoelen, die met poep aan hun banden thuiskomen.

Echt.. je kiest voor je hond, houdt rekening met andere wijkgebruikers.

Anoniem zei

Mensen in een rolstoel horen niet buiten of op straat. We betalen inderdaad ruim voldoende aan alle mogelijke vormen van belasting, zodat er voldoende milieupersoneel op straat hoort te zijn. Helaas verzaakt de gemeente zijn plicht. Slechts 1 poepzuigende motorrijder is voldoende om het hele wijkprobleem op te lossen.
Eén keer per maand komt er een pooierbolide van de milieudienst voorrijden op het trottoir tot vlak voor een publieke prullenbak. Alleen wanneer de medewerker vanuit het raam de prullenbak kan legen, gebeurt er iets, anders wordt de bak overgeslagen. Men zou het eens koud kunnen krijgen door uit de wagen te moeten stappen, dat is natuurlijk niet de bedoeling.