dinsdag 6 december 2016

EVEN VOORSTELLEN, NIEUWE WIJKAGENT MENNO WIERINGA


"Ik heb het leukste beroep van de wereld. In mijn functie is het erg belangrijk om goed te luisteren en empathisch te zijn."

Beijum heeft sinds mei een nieuwe wijkagent. Menno Wieringa is zijn naam. Het is een oude rot in het vak. Dat is de Groninger van geboorte niet alleen aan zijn grijzer wordende haren af te lezen, maar ook aan zijn staat van dienst. Ooit begon hij in Den Haag waar hij een paar jaar werkte om vervolgens terug te keren naar Groningen.
Tussen 2000 en 2015 was hij 14 jaar jeugdagent, vanaf 2014 werd hij wijkagent in Paddepoel in verband met een reorganisatie. Basisteams gingen van 5 naar 3, reorganisaties, Menno bleef veranderen, al of niet noodgedwongen.
Begin dit jaar koos hij voor Beijum. Waarom eigenlijk? "Het is een mooie grote dynamische wijk met veel diversiteit, ik kan m'n ei hier goed kwijt."
Luisteren en empathisch zijn. "Ja, dat vind ik erg belangrijk, maar als het er op aan komt kan ik ook doorpakken als mensen hun eigen veiligheid of van anderen op het spel zetten."

Menno Wieringa volgt René Hofman, die in september met pensioen ging en Klaas van Eeks, de andere bekende wijkagent is naar een andere wijk gegaan. Zie beide genoemde heren nog eens in dit bericht op de foto

Op dinsdag tussen 10 en 12 uur houdt hij spreekuur in het WIJ pand aan de Isebrandtsheerd.
Mailen kan ook: menno.wieringa.1@politie.nl
https://www.politie.nl/  0900-8844

Geen opmerkingen: