vrijdag 2 december 2016

AANRIJDING HOEK EMINGA-FRAMAHEERD


"Ja, er is een aanrijding geweest."

Tegen drie uur vanmiddag fietste ondergetekende richting stad en hij zag op de hoek Emingaheerd met de Framaheerd twee agenten met een vrouw in gesprek. Zie foto links, er stond een fiets tegen de heg.
Op de vraag of er een aanrijding heeft plaatsgevonden werd bevestigend gereageerd door een der agenten. Maar het kwam niet over alsof ze ruimte en tijd hadden om meer informatie te verschaffen. Rechts om de hoek stond een auto (waar waarschijnlijk de dame die tussen de dienders in stond in heeft gezeten), een politieauto en een ambulance.

Een passant vertelde dat er een botsing tussen de auto een een fietser heeft plaatsgevonden en dat de fietser in de ambulance werd behandeld.
Ondergetekende ging per fiets naar Autobedrijf Visser om zijn in reparatie zijnde auto op te halen (waarover later meer). Met de fiets achterin reed hij een half uur later weer langs het kruispunt en zag dat de agenten nog steeds stonden te praten.

Het kruispunt is vaker decor van aanrijdingen, zie nog eens dit bericht. Het grootste gedeelte der fietspaden langs de wijkring van Beijum heeft aan twee kanten een fietspad. Maar op deze plek (foto) komen fietsers van beide kanten, van en naar kruispunt Beijum Zuid, Heerdenpad en verder. Extra uitkijken geblazen.

Geen opmerkingen: