zondag 5 juni 2016

AUTO BOTST TEGEN PAAL T.H.V. DE MUDAHEERD

Bij een verkeersongeluk zondagavond op de Mudaheerd in de wijk Beijum is een automobilist gewond geraakt.
Het ongeluk gebeurde rond 20.20 uur ter hoogte van de kruising met de Amkemaheerd. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto in de slip, waarbij het voertuig tot stilstand kwam tegen een paal.
Omdat men in de veronderstelling was dat de automobilist bekneld was komen te zitten in zijn voertuig werd behalve een ambulance ook de brandweer ter plaatse gestuurd. Bij aankomst bleek de bestuurder niet bekneld te zitten. Wel is hij voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
De auto raakte bij de botsing flink beschadigd. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. De wagen is weggesleept door een bergingsbedrijf. OOG

2 opmerkingen:

Han zei

Het zal toch niet die coureur zijn die mij even over acht uur op de Amkemaheerd met enorme snelheid tegemoet kwam, en ook nog eens de binnenbocht nam....

Bert Meijeringh zei

http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/28220/ongeval-letsel-amkemaheerd-groningen-video.html

Ik heb de gemeente verzocht om eens de snelheid te komen meten op de wijkring ter hoogte van dit punt of om snelheidsbeperkende maatregelen te nemen. Reactie van de gemeente: wijkring is keurig aangelegd. Voldoet aan de wettelijke richtlijnen waardoor het structureel te hard rijden op enkele uitschieters na niet kan voorkomen. Het plaatsen van drempels is niet wenselijk omdat het de doorstroming belemmert en ten koste gaat van het comfort van buspassagiers. Wel worden er binnenkort snelheidsdisplays geplaatst die de werkelijk gereden snelheid weergeven om zo het gedrag te kunnen beinvloeden. Johan hier kunnen we een geweldig mooi artikel van maken.