maandag 5 oktober 2015

MAANDAGOCHTEND (249)


Het gaat nog even door met het prachtige nazomerweer dat al bijna twee weken aanhoudt. Morgen zal er weer eens wat regen gaan vallen, maar op een dag als vandaag is het geen straf om vroeg op te staan, dit in de wetenschap dat de zon weer uitbundig gaat schijnen als de ochtendnevel is weggetrokken.

Er valt genoeg te zien als de nevel is verdwenen . Wat te denken van een partij zonnebloemen in de voortuin van een huis aan de Froukemaheerd? Begin oktober en zonnebloemen. Even aanbellen, mevrouw, ik maak een foto van je zonnebloemen, vind je dat goed? Geen probleem, zie afbeelding links. Aardige gekleurde vrouw in de deuropening.

Ze kwam ook over als een wijze vrouw, zou het te maken hebben met de tegeltjeswijsheden die achter haar aan de muur hangen? Goed dat ik daar ook even een foto van maak dame? Weer geen probleem, de bewoonster tilde gedienstig de kerstattributen aan de kant die half voor de wijze tegels hangen (zonnebloemen in oktober, kerstspullen aan de muur, zijn we een beetje in de war?). Wat een wijsheid: Praat niet over jezelf, dat doen wij wel als je weg bent. Daaronder: Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet. Foto beneden.

De bewoonster keek de blogger glimlachend en diepzinnig aan. Ze zei niet veel. Zijn zwijgzame mensen wellicht wijzer dan hun kletsende soortgenoten?

Het maant de blogger vanochtend om een niet te lange kletsmajoor-Maandagochtend te maken.

Wel nog even de haaientanden op de bovenste foto bespreken, op een bepaalde manier zijn twee rijtjes witte driehoeken geplaatst bij het fietsoversteekpunt van Emingaheerd naar Plein Oost. Direct links zien we een eerste rijtje met twee haaientanden, je moet dan voorrang geven. Maar aan wie? Twee meter verderop moet je echt uitkijken, daar liggen drie haaientanden. Zijn de eerste twee 'tanden' niet overbodig? Is er zijdelings verkeer tussen de rijtjes haaientanden mogelijk?

Links op de achtergrond, zelfde foto, zien we de voormalige videotheek, het pand staat al weer ongeveer twee jaar leeg. Natte vingerwerk, een halve ton aan huur misgelopen. En niet bevorderlijk voor het leefklimaat op Oost. Waarom? Het onderste tegeltje in gedachten houdend: Weet wat je schrijft, maar schrijf niet alles wat je weet.

Een prettige week toegewenst. Lees op Beijumnieuws wat u wil, maar wil niet alles wat u op Beijumnieuws leest.
Het rechter tegeltje krijgt de geduldige lezer als extra toegift cadeau.

1 opmerking:

Anoniem zei

It beste stik hu^sried is in goed wiif, las ik eens op een tegeltje in de keuken van een boerderij in het Friese.