vrijdag 2 oktober 2015

EEN GROTE BIERWAGEN BIJ DE DOEFMAT


Naar aanleiding van het eergisteren gepubliceerde bericht over dat WIJ-Beijum voor drie jaar naar de Doefmat gaat verhuizen, ging ondergetekende gistermiddag even poolshoogte nemen.

Dat viel tegen, het voormalige schoolgebouw aan de Isebrandtsheerd was dicht en er was geen teken van leven te bespeuren. Maar wat kwam daar nou opeens aanrijden? Zie foto boven, een bierwagen reed met de kont naar achteren het voormalige schoolplein op.
Wat zou de goedgevulde bierwagen komen doen? Bier brengen? Maar voor wie dan? Vast niet voor het naast de Doefmat gelegen Heerdenhoes, in een buurthuis mag je immer geen bier schenken. En de WIJ-ers uit Beijum zouden er vast geen feestje houden om te vieren dat is besloten dat ze gaan verhuizen.

Gisteravond liep de blogger  tegen half negen die kant weer op om poolshoogte te nemen. Geen feestgejoel, geen muziek. Doodse stilte. Wel veel auto's op het voormalige schoolplein, dat kan ook, lekker tijdelijk goedkoop wonen en er een goede auto op nahouden. Zie foto links.

Via de Emingaheerd liep ondergetekende richting het Cafe Biljart om een stukje Europees avontuur van Fc-Groningen te bekijken. Op het fietspad langs de wijkring zag hij een half leeg bierflesje liggen met een natte bierspoor erbij, het kan niet anders of iemand heeft gedacht de fles met vocht een eind weg te moeten smijten. De inhoud van het flesje zat ook in de bierwagen die de blogger eerder op de dag zag, zelfde biersoort.....

Je hebt fantasie en realiteit. In fantasie kunnen de drie foto's met elkaar te maken hebben en kan er een samenhang zijn tussen de afgebeelde situaties. De realiteit is waarschijnlijk dat een bierwagen 's ochtends in de wijk was verdwaald, via het plein bij de Doefmat werd getracht te draaien, de auto's stonden 's avonds in het donker terwijl bewoners binnen gewoon tv keken, en het verdwaalde bierflesje was waarschijnlijk door een gefrustreerde dronken droppie op straat gekwakt.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Beste Johan,


Hierboven schrijf je:

"Wat zou de goedgevulde bierwagen komen doen? Bier brengen? Maar voor wie dan? Vast niet voor het naast de Doefmat gelegen Heerdenhoes, in een buurthuis mag je immers geen bier schenken."

De buurthuizen of buurtcentra van Beijum hebben een vergunning voor het schenken van licht alcoholische dranken. Het Trefpunt heeft dezelfde vergunning. Op 17 augustus 2015 heb ik in het Trefpunt nog twee flesjes Heineken gedronken. Na een zeer succesvolle vergadering van de Sociale Long-aanhangers (Sociale Longers). Na deze "warme sociale douche" had ik wat verkoeling nodig.

Zojuist heb ik gesproken met mevrouw Marcella Gortmaker van de Stichting Buurtcentra in Beijum. Zij bevestigde dat De Kleihorn, Het Heerdenhoes en het Trefpunt een vergunning voor licht alcoholische dranken hebben. Waarvan melding.

Die grote vrachtwagen van Heineken heeft werkendeweg bier afgeleverd voor het festijn van Bruisend Beijum van morgen. Bier kan bruisen en Beijum kan ook bruisen. Beijum kan uiteraard ook bruisen zonder bier. Sociale samenhang moet uit de mensen komen; niet uit wat je drinkt of eet. Het gaat om "bezielde verbanden".


Johan, ik heb waardering voor jouw soms grote fantasieën. Heel goed dat het in jouw hoofd bruist van energie en het leggen van creatieve verbindingen, die er in de barre praktijk soms niet blijken te zijn.

Feit en fictie kunnen gescheiden worden door goed onderzoek te doen.


Met bruisende compassie,

Broeder Kees