zaterdag 6 juni 2015

MIJN UITZICHT IN BEIJUM (53)


Voor de verandering een keer drie foto's in een aflevering. De blogger was onlangs bij een charmante Beijumse dame op bezoek in haar woning in de Wibenaheerd. 

De Wibenaheerd is de meest langwerpige heerd van heel Beijum. Als je er door loopt of fietst ziet het er allemaal redelijk verstedelijkt uit. Meer steen dan groen, zogezegd.
Veel(portiek)woningen staan in een lange rij naast elkaar. Er zijn amper speelveldjes of pleintjes te vinden. Dat klinkt niet aantrekkelijk, zal de lezer die niet bekend is in Beijum denken. Maar vergis je niet, het is een heerd waar leven in zit. Zo is er een bewoner die sinds jaar en dag een site over zijn woonheerd bijhoudt.

De blogger ging bij de Beijumse naar binnen en liep direct door naar de achterkant. Wat een contrast met de vooringang! Zie afbeeldingen, de Wibenaatjes die aan de zuidrand van de wijk wonen hebben een schitterend uitzicht op het Kardingerpark. Dat maakt veel goed, waar aan de de Wibenaheerd de woningen klem naast elkaar staan, daar is achter een zee van ruimte.
Bekijk de foto's hier is niks verstedelijkt aan, dit is bijna alleen maar groen. Op bovenste en linker foto is te zien dat de ecologische oevers ook ter hoogte van de Wibenaheerd worden gegraven.

De Beijumse is blij met haar woonplek. En terecht, leuke woning. En wat een uitzicht.

Geen opmerkingen: