maandag 8 juni 2015

MAANDAGOCHTEND (238)

Het was me het weekendje (zaterdag) wel in de stad. Gelukkig heeft er zich geen echte terreur rond de Jumbo in de Euroborg afgespeeld. Dat bovenal. Maar burgerjournalistiek via internet kreeg wel weer een extra dimensie omdat een Groningse via Periscope live beelden online zette. En direct beroemd in heel Nederland werd.

Zo zie je maar, als je niet uitkijkt loop je als blogger zo achter op de actuele digitale nieuwsontwikkelingen. Bij deze, deze blogger meldt zich ook aan bij Periscope en gaat een app downloaden. Laat zich liever geen ramp in Beijum afspelen, zowel, volg het dan live....
Een Buitensportplek in het Groene Hart van Beijum...

Over nieuws en communicatie in de wijk. Ondergetekende roert zich de laatste tijd wat meer op Facebook. Zie het logo linksboven op Beijumnieuws. Dit vooral om extra te kunnen volgen wat er zoal in Beijum leeft.

Wat een Facebook-community heeft Beijum. Afgelopen vrijdag deed iemand een oproep om één grote centrale speelplek voor jong en oud (inclusief Buitenfitness?) in het Groene Hart van Beijum te realiseren. In no time kreeg dat voorstel tegen de 400 (!) sympathisanten. Als dat geen wijkcommunicatie is!

Ondergetekende kan helaas de link niet doorgeven omdat het voorstel binnen een 'gesloten groep' circuleert. Wellicht volgt t.z.t. een publicatie over dit initiatief.


Zondagmiddag, lege parkeerplaats Gezondheidscentrum
Zie foto links, een voetbalkooi in het Groene Hart ter hoogte van de Bentismaheerd. Laat het Groene Hart van de wijk toch meer bruisen, dit eventueel met het Grand Café in het Trefpunt als gezellig middelpunt.


De Doefmat
Nog even over communicatie in de wijk (pardon voor het hak op de tak springen op deze vroege maandagochtend), zal het WIJ(K)team Beijum nou wel of niet naar de Doefmat gaan verhuizen? Afgelopen dinsdag vernam de blogger van twee WIJ-medewerkers onafhankelijk van elkaar dat de verhuizing door gaat en na de zomervakantie gestalte gaat krijgen.

De vraag over al of niet verhuizen werd voorgelegd aan de manager van WIJ-Beijum, Rene Paulissen. Die antwoordde (per mail): "Wij weten het ook nog niet of we naar de Doefmat gaan. Is nog allemaal onzeker." 
Ondergetekende heeft een bijna aangeboren gevoel van achterdocht. Het zal er mee te maken hebben in wat voor (Kanaal)streek hij ter wereld is gekomen. Wordt er nou gedraaid en gekonkeld? Krijgen de bewoners van de Doefmat binnenkort een onaangename verrassing in de bus en moeten ze weg?

De blogger zit er aan te denken om binnenkort een periscope aan te schaffen, het liefst met een leugendetector er aan vast. En daarmee live allerhande instanties binnen te lopen. Voor de transparantie en voor de eerlijkheid.


Een goede week toegewenst. Hoedt u voor zielige bommelders, hou Facebook in de gaten en kijk uit voor het geval er opeens een periscoop boven de Beijumer klei uitsteekt.

En hou de jeugd een beetje positief in de gaten, afgelopen zaterdag een spetterende jongerenfestival in het Trefpunt, komende woensdag een buitenspeelmiddag bij de Kleihorn. 
(Op een voor de blogger onverklaarbare reden verspringt het lettertype halverwege het bericht)

1 opmerking:

Ria zei

Ik weet niet wat je met die (lege) voetbalkooi bedoeld? Dat daar in elk geval al buitensport te beoefenen valt? Feit is dat juist van die kooi vaak erg druk gebruik gemaakt wordt. Daar bruist het zéker.