woensdag 6 mei 2015

OP TIJD TERUG IN DE STAD VOOR HULDIGING FC GRONINGEN


 Altijd leuk om een paar dagen naar Amsterdam te gaan. Maar ja, er gaat niets boven Groningen. Als de plaatselijke FC de beker van Nederland wint en er wordt een huldiging georganiseerd, dan moét deze Groninger daar voor z'n gevoel bij zijn.
Je weet het niet, het kan zomaar de laatste huldiging ooit van Fc Groningen zijn. Klinkt weer erg zunig Grunnings, het kon minder en ik mot het nog zain, maar je weet het niet. Het kan nog jaren duren voordat we weer zoiets mee gaan maken. Reden temeer om op tijd vanuit de hoofdstad naar de metropool van het noorden af te reizen.
Vanaf het station is het een kwartier lopen naar het kruispunt Zuiderdiep, Steentilstraat en Rademarkt. Tussen half en kwart voor zeven vanavond trok daar de groen-witte ere-stoet voorbij. Komt daar opeens een tractor met aanhang aanrijden. Leuk om lang te zijn, de blogger kreeg drie handen van spelers, maar kijk, de gerespecteerde koffievrouw van Fc Groningen, Bonny, gaf zowaar een high five. Zie bovenste afbeelding.
De stoet ging door de Oosterstraat richting Grote markt.
Kwam goed uit dat de winnaars rond de noordkant van de Grote Markt en de Guldenstraat gingen, zodoende kon mooi de route worden afgesneden, voor de zuidkant en het Newscafé langs, om ze nog een keer te kunnen zien.

Mooi op tijd, daar kwam de tractor weer aan karren, zie foto links. Zie de spelers uitgelaten boven op het rijtuig zitten. Op weg naar het Stadspark.
Daar had de blogger geen puf meer voor. Maar Groningen vierde feest en hebben we geweten.

Nu maar hopen dat de feeststemming komend najaar onverminderd doorgaat. Direct weer uit het Europees voetbal geknikkerd worden zal na zo'n feest als vandaag een te grote afknapper zijn.


Geen opmerkingen: