vrijdag 1 mei 2015

EEN GEVAARLIJKE OVERSTEEKPLEK

Er is nog nooit wat gebeurd, tot nu toe geen ongelukken. Het heeft er misschien mee te maken dat auto's 'bergopwaarts' rijden en daarom wat aan snelheid verliezen. Maar op deze plek, westelijke wijkring, over de Zuidwending, zie foto, steken regelmatig mensen over. En dat is niet helemaal zonder gevaar.

Het ligt er misschien aan vanuit welk perspectief je dit bekijkt. Vanuit de auto gezien komt het gevaarlijk over. Maar ondergetekende heeft bovenop de 'heuvel' ook wel eens overgestoken. En vanaf het hoogste punt heb je goed zich op komend verkeer van links of rechts.

Zie foto, eergisteren gemaakt. Vlak na het passeren van de figuur die van links naar rechts overstak ging e nog iemand in omgekeerde richting.
Het valt mee tijdens deze lichte dagen. Maar in de herfst en winter is dit punt soms een crime.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is voort gekomen doordat de toegang naar de Doornbosheerd daar is gekomen. De mensen zijn te beroert om via het zebrapad over te steken. Dan moeten ze nl meer meters maken! Ze nemen liever het risico om plat gereden te worden!

Ferdinand Sagel zei

Het ligt er misschien aan vanuit welk perspectief je het bekijkt word er gemeld.


Misschien, het eens van een kind die vanuit de toegang naar de Doornbosheerd aan de andere kant van de bult richting het winkelcentrum oversteekt.

Daar is het punt het gevaarlijkst en een kind kan de automobilist cq motor en bus niet aan zien komen. Andersom evenmin.


Lijkt me een betere uitganspunt om daar eens naar te kijken en de proef op de som te nemen.

Levensgevaarlijk.
(hoop dat er snel iets gebeurt)

Afzender,
Ferdinand Sagel

Unknown zei

Als toevoeging :Graag wil ik even positieve feedback geven op het bericht van anoniem als ik u niet ontrief.Doorgetrokken strepen mogen nog steeds niet van beide kanten overschreden worden door een weggebruiker.Een voetganger is echter wel weggebruiker op moment van oversteken.En veroordelingen over anderen die te beroerd zijn om naar een zebrapad te lopen ,lijkt mij dan ook het zelfde ,maar dan zonder de strepen in persoonsvorm. Jammer
dat anoniem, mensen in des betreffende Heerd een Doorn in het oog probeert te steken.
Een stukje fietsen ,in het Bos helpt.
Meestal wel, bij een frustratie.


Afz,

Ferdinand Sagel