zaterdag 4 april 2015

EEN RONDJE GROENE HART VAN BEIJUM


De mens wil graag de baas zijn op aarde, maar regelmatig moet hij constateren dat de Natuur toch net even wat meer in de melk te brokkelen heeft.

Zie bovenstaande en linker afbeelding. De storm van afgelopen dinsdag heeft niet dramatisch toegeslagen in Beijum, maar wel zijn er sporen van zichtbaar. Bij de bovenste foto twijfelt de blogger wel even of het inderdaad stormschade is, de stammen lijken zo keurig recht afgezaagd. Zie rechtsboven op de foto. Zo te zien probeert links op dezelfde afbeelding iemand grappig te doen want waarom moeten er dikke takken in de water regulerende sluis in de sloot worden gelegd (foto's links en rechts naast de Boerderijum genomen)?
De rechter foto is tussen het Pedalpark en de Jaltadaheerd gemaakt, rechts ligt het crossveldje voor jongeren, links gaat het richting grote voetbalveld (waar Koningsdag zal worden gehouden). Wat ligt het wandelpad hier laag, zie de vele plassen die ernaast liggen (ook achter de positie van de fotograaf).

Op de benedenste foto zien we een vertrouwd beeld. Het kost wat moeite om een winkelwagen terug naar de winkel te brengen, het is wel zo gemakkelijk om zo'n ding in de natuur achter te laten. Hebben anderen ook wat te doen. Foto is ter hoogte van de Galkemaheerd gemaakt, op de achtergrond zien we de Ypemaheerd. Niet zichtbaar op de foto maar rechtsachter zijn de afgelopen maand tientallen bomen geveld. Er moet een bloemenveld komen, want dat zal voor overzichtelijkheid zorgen. Is althans de bedoeling.

Het ziet er nog van geen meter uit en het is nog maar de vraag of het een aantrekkelijke ingang van het Groene Hart, vanaf de Ypemaheerd gezien, gaat worden. Gelukkig mogen de meningen in Beijum daarover verdeeld zijn.

Geen opmerkingen: