zondag 5 april 2015

EEN GROENE INGANG MET ACHT KEIEN



Het groen maken van deze auto-ingang, foto, naar Beijum is nicht im frage. Zie het vorige blogbericht over het groen tooien van hoofdingang Beijum Zuid. Vanuit Zuidwolde komend zie je links en recht weilanden. Hoe groen wil je het hebben? Maar wat doen die ronde keien daar nou?

We zien op de foto de overgang tussen Ommelanden en Stad. Zoals wellicht bekend mag worden geacht kunnen auto's via drie punten Beijum binnen rijden, bij Zuid, Noord en hier.

Ze zijn de blogger nog nooit opgevallen, maar sinds enige tijd liggen aan weerskanten van de verkeersdrempel die Beijum met Zuidwolde verbindt vier zware jongens van keien. Ondergetekende weet niet anders, of die lagen er vorige jaar nog niet (tenzij hij zich sterk vergist). Ze zullen er niet voor niks zijn neergelegd. Zijn de borden een keer aangereden? Raakte een auto met de rechter banden te diep in de klei? Wie het weet mag het zeggen.

Het is zo te zien niet mogelijk dat twee auto's elkaar op de drempel passeren. Te smal. Om het helemaal af te maken kunnen ze het beste aan weerskanten van drempel (niet in de breedte maar in de lengte) borden plaatsen met een rode en witte pijl. De rode pijl moet de witte pijl voor laten gaan.

Maar goed, dit is zo'n landerig landweggetje, daar wordt ook niet echt gejakkerd. Automobilisten komen er samen wel uit. Hoop je dan maar.

2 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Johan je vergist je.
De foto's van Google Earth zijn in oktober 2010 gemaakt en daar staan die kogels ook op.
Misschien zijn ze bedoeld om te voorkomen dat onhandige chauffeurs die borden omver rijden?

Anoniem zei

Dit is niet de ingang van Beijum, maar het einde van Zuidwolde.

De gemeente Groningen, en Beijum dus, begint 200 meter verder.