zondag 1 februari 2015

VIES VUIL EN VREEMD

Mag die klep even dicht? Het was het eerste wat de blogger dacht toen hij bovenstaande openstaande biobak in de Bunnemaheerd ontwaarde. Maar net als met een ongeluk, je kunt beter niet kijken, maar er komt soms ook een ongezonde nieuwsgierigheid om de hoek kijken.
Het is niet de meest smaakvolle foto die in de ruim zeven jarige geschiedenis van Beijumnieuws op het web verschijnt. Gatverdamme. Poepluiers. Niks menselijks is ondergetekende vreemd. Maar moeten die in de biobak? Medicijn-strips met nog niet gebruikte capsules? Moet niet gekker worden.
Alle drie de foto's zijn onlangs binnen het bestek van een kwartier gemaakt.

De blogger ziet veel mooie dingen in z'n woonwijk, maar af en toe kan hij het hoofdschudden of wenkbrauwen fronsen niet laten. Zie het maar als persoonlijk moralisme. In een sloot langs de Beijumerweg lagen ter hoogte van de Grevingaheerd ongeveer 25 lege blikjes waar iets te drinken in heeft gezeten te dobberen. Zie foto links. Zal er ergens een feestje zijn geweest? Een erfenis van de jongste jaarwisseling?

De rechter foto is in de Grevinga- of Albrondaheerd gemaakt. Wat een mysterieuze lading lag daar in een aanhangwagen. Een tijger onder een doorzichtig dekkleed? Wat zal er in die vuilniszak hebben gezeten? Vreemd. Maar wel boeiend.

2 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Kleurrijk Beijum kent vele varianten.

Anoniem zei

Begrijp ik het goed dat het maandverband van onze 2 wijknijlpaarden ook gewoon in de GFT-kliko's gaat ???