zondag 1 februari 2015

ELKE 1e WEEKEND VD MAAND KOOPZONDAG WINKELCENTRUM BEIJUM

Foto zondagmiddag 1 februari omstreeks 15 uur genomen.
Tot nu toe waren alleen de Lidl en de AH op zondag open. Maar vanmiddag hebben alle winkels in het winkelcentrum van Beijum de deuren geopend. Op elke eerste zondag van de maand zal dit in het vervolg het geval zijn.

Het is even wennen, de slagerij op zondag open, de speelgoedwinkel, Zeeman, de Primera, dierenspeciaalzaak Hoogenberg. De eigenaar van laatstgenoemde zaak, André Hoogenberg, vanmiddag: "Ik ben voor het eerst op zondag open en ik moet zeggen dat het me wel bevalt." Op de vraag of het er aan zit te komen dat alle winkels in het winkelcentrum elke zondag open gaan antwoordde hij: "Dat zou kunnen. Wij winkeliers bepalen dat niet zozeer, het zijn de klanten die het doen. Als er sprake is van een verschuivende behoefte, bijvoorbeeld dat een koopavond minder bezocht gaat worden of als de zondag ten koste van de maandag een topdag gaat worden, dan zullen wij ons daar aan gaan aanpassen." De klant is dus ook op dit gebied koning? "Zo is het wel ja."

Op de foto is geen grote drukte te zien, maar het liep af en aan bij de dierenspeciaalzaak. Er werden kleren verkocht bij Zeeman en bij de slager ging het vlees over de toonbank alsof dat altijd op zondag het geval is geweest. In de Lidl stonden lange rijen wachtenden voor de kassa's, en ook bij de AH was goed gevuld met klanten.

Het is koud en kil buiten. Binnen in Winkelcentrum Beijum is het warm en gezellig. De blogger verwacht dat de algemene koopzondagen zich in Beijum zullen gaan uitbreiden. Daar hoeft niemand het mee eens te zijn.

Twee weken geleden stond een kritisch artikel over het verschijnsel koopzondag op Beijumnieuws.

Geen opmerkingen: