woensdag 4 februari 2015

DE VOGELAARS HEBBEN HET WEER MEE




Het lijkt net alsof de verdwaalde Amerikaanse vogel die Beijum heeft uitgekozen om de boel hier een beetje prettig op stelten te zetten het prille voorjaar heeft meegebracht. De vogelaars hoeven niet uren achtereen met hun camera's in de stromende regen gaan staan koekeloeren in de hoop een shot van de Grijze Junco te kunnen maken. Ze worden begeleid door een uitbundig schijnende zon.
Zie foto's boven en links. Kan de gemeente niet even een paar pallets voor de fotografen neerzetten? Waarom gaat er niemand met een koffie- en broodjes staan om handel te drijven? De inwendige mens moet toch z'n deel krijgen?

De fantasie van de blogger slaat behoorlijk op hol bij het aanschouwen van de tientallen vogelaars die uren achtereen aan het turen zijn. In gedachten ziet hij de viswagen en de loempiakraam vanaf Winkelplein Beijum opstomen richting richting het volkstuincomplex. Het Café Biljart zet er een tapkraan neer, de gemeente een plasbak (waarom zijn er geen vrouwelijke vogelaars? Ondergetekende heeft die niet gezien) en ook wordt er een overkapping gebouwd.

Kees Huizenga deed gisteren nog een suggestie aan de hand, zet in Beijum een tentenkamp neer. Het zou toch geweldig zijn, een camping in Beijum. Het is nu nog te koud, dat wel, maar stel dat de vogel besluit om permanent in Beijum te blijven? Ondergetekende is niet zo thuis in de vogelarij, maar stel dat de Grijze Junco zich kan voortplanten en een hele kolonie zeldzame vogels zich prettig gaat voelen in Beijum? Dan wordt het tijd voor een paar pensionnetjes, een hotel, een VVV-kantoor en....

Ok ok, doordraven is ook een vak, maar de vogel en de vogelaars inspireren. Even terzijde, zie afbeelding rechts, vlakbij de vogelaars is een knuffel gevonden. Voor wie die kwijt is, spoedt u erheen, hij hangt er nog.
Zie ook de video op Hart van NL

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze zijn er wel hoor... de vrouwelijke vogelaars... ook in Beijum

Kees Huizenga zei

Het "waarnemen" en fotograferen van onze zeldzame vogelgast gaat maar door!

Hier de vangst van vandaag:

http://waarneming.nl/soort/view/1584?from=2015-02-04&to=2015-02-04

U kunt meerdere pagina's bekijken.

Inderdaad: het zijn voornamelijk mannen, die foto's maken. Heeft het te maken met de oerdriftelijke jagersmentaliteit van de leden van het mannelijk geslacht? Vogels zijn eveneens roofdieren! Ik stel een vraag, maar ken geen antwoord.

Anoniem zei

Dat grijze vogeltje zal hier wel wat gegeten hebben van al de pinda etc. voedsel dingetjes.

Mensen zijn inderdaad roofdieren Kees. Maar kun je me een dier noemen wat niet rooft om aan z'n overleving te komen?

Mensen, door hun 'natuurlijke' gelddrift zullen door hun politiek van rovend nemen en niets geven de andere dieren snel uitroeien, ondanks alle wetgeving of liefdevolle waarnemingen. Man of vrouw, dat lijkt me geen verschil.

Voordeel van zo'n instelling is natuurlijk wel dat de mens het niet gaat redden in de natuur. 'We' zijn slechts de jongste bewoners van dit bolletje. De rest gaat straks gewoon door.

Kees K.