maandag 5 januari 2015

MAANDAGOCHTEND (221)


De eerste 'Maandagochtend' van het nieuwe jaar blijft nog een beetje in de restverschijnselen van de afgelopen jaarwisseling hangen. En vooral in de consequenties ervan.
Zie foto boven, locatie Froukemaheerd. De blogger denkt dat de tweejaarlijkse schoonmaakacties in de wijk, een in het voorjaar en de ander in het najaar, het beste met een derde actie kan worden uitgebreid, en wel op de eerste zaterdag van het jaar. Hoezo alleen het Groene Hart van de wijk tijdens genoemde acties schoonmaken? Nú hebben we jullie, opruimers, nodig!
De wijk is op het ogenblik een grote vieze puinhoop, het wemelt van het zwerfvuil. De blogger kan de kansel gaan betreden om een preek te gaan houden, maar dat schiet niet erg op. 

Zie bovenstaande foto, gistermiddag gemaakt, de Milieudienst komt toch wel opruimen, waarom dan niet nog even een paar huisvuilzakken bij de troep kwakken?
Foto links, twee afgedankte kerstbomen liggen te creperen langs de kant van de weg.

De rechter foto laat m.i. leuke baldadigheid zien. Het hoeft niet perse met oud en nieuw te zijn gebeurd, maar er liggen twee fietsbanden om een lantaarnpaal. Daar moet je voor kunnen mikken, concentratie kunnen opbrengen en doorzettingsvermogen hebben. Locatie Nijensteinheerd.

Het is amper een kwartiertje licht buiten, de eerste nieuwe week in het nieuwe jaar 2015 is begonnen. De kerstvakantie is voorbij en de kinderen zijn weer naar school. Het is winter, het was afgelopen nacht plaatselijk glad. Kijk uit.

Een veilige en opgeruimde week toegewenst. 

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Speel niet de moraalridder Johan .
Laat de boel de boel , en ga eens ongeremd genieten van alles wat het leven te bieden heeft .

Anoniem zei


Johan, ik weet zeker dat deze troep binnenkort weg gehaald word.
soms duurt het gewoon even wat langer.
er is bij mijn weten nog nooit iets blijven liggen van de restanten van oud en nieuw.

Anoniem zei

@Anoniem 12:34

Ja laten we er een dikke teringbende van maken. Kom ik straks even mijn grofvuil bij jou voor de deur kwakken! Geniet er maar lekker van :)

Anoniem zei

Ongeremd genieten?