vrijdag 2 januari 2015

KLEIN, MAAR ERGERLIJK VANDALISME


 Je zult er maar in het donker lopen en iet goed opletten waar je je voeten neerzet. Zie bovenstaande foto, een putdeksel is tijdens oud en nieuw van z'n plaats gehaald en wat rest is een gapend en akelig gat. Locatie Froukemaheerd, langs de energieheuvel.
Zie ook de linker afbeelding, allemaal vanmiddag binnen een uur gemaakt. Een vreugdevuur in het Groene Hart van de wijk smeult nog na. Wat apart om er een ijzeren gereedschapskist bij te gooien, alsof die kan branden. Sowieso link om vuurtje te stoken in hét bomengebied van Beijum. De afgelopen dagen waren redelijk droog, een bosbrandje was niet denkbeeldig geweest.

De rechter foto dan. De blogger ziet wel eens wielrenners met dunne bandjes over het fietspad langs de Emingaheerd toeren. Snelheid zo omstreeks de dertig kilometer per uur.
Dat kun je deze dagen beter niet doen, grote kans dat je ten val komt, waar eergisteren een vreugdevuur was, daar zitten nu vervelende gaten in het wegdek. Ook met een gewone fiets rabeldebabbel je er stuiterend overheen.

De moraal van het verhaal, vreugdevuren verworden een dag later tot droevenis-vuren. Er is werk aan de winkel voor Stadsbeheer050 en de Milieudienst.

2 opmerkingen:

Ria zei

Op die plek in het park is elk jaar een vuur en het gaat altijd goed. Kennelijk is dat een veilige plek.

Niet alleen daar is de putdeksel weg. Waarschijnlijk ligt hij in de put, zoals ook in het park bij de Bentismaheerd.

Dit soort (gevaarlijke!) meldingen, kunnen beter doorgebeld worden, denk ik, naar de gemeente. Of mailen.. op de website staat wel hoe en wat.

Anoniem zei

hier in ulgesmborg zijn ook al putdeksels weg