woensdag 3 december 2014

RADIO BEIJUM, VOOR ALLE BEIJUMERS (SPECIAAL VOOR KINDEREN!)

Vanaf komend weekend gaat www.radiobeijum.nl drie achtereenvolgende zaterdagen vanuit de Boerderijum in de lucht om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in de wijk deze maand een Sinterklaas/Kerst-cadeautje krijgen.
Het initiatief komt van Lammert Doedens, zie nog even dit blogbericht. (met filmpje waarin Doedens de actie aankondigt).
Het ligt in de bedoeling om in december 2014 drie weken achtereen op zaterdagochtend van 10 tot twee via internet een radio uitzending genaamd Radio Beijum te maken. In die uitzending zal de rode draad zijn dat die ochtend mensen worden opgeroepen om naar Boerderijum te komen om hun kerstpakket of delen daarvan te schenken. Ook kunnen speelgoed en boeken worden gebracht. De geschenken zullen door cliënten van de Zijlen worden verzameld en gedurende die periode in nieuwe dozen worden gedaan om ze vervolgens via de daarvoor geijkte kanalen anoniem onder Beijumers te verdelen die wel iets extra's kunnen gebruiken.
Mensen zullen worden opgeroepen om met nieuwe ideeën en initiatieven te komen om de wijk duurzamer te maken en te zorgen dat de mensen elkaar beter gaan leren kennen. Initiatiefnemers zoals Marleen Postma (cursus banden plakken) zullen worden geïnterviewd. Initatiefnemers en participanten kunnen via Faceboek verder met elkaar communiceren.
Er zal alle drie ochtenden koffie, melk en boterhammen aanwezig zijn. Biologisch gekocht bij de Wiershoeck.

Geen opmerkingen: