dinsdag 2 december 2014

NIEUWE BOMEN IN DE HUNZE

Er worden deze dagen tientallen nieuwe bomen in buur-wijk De Hunze gepoot. Zie ook het blogbericht dat afgelopen woensdag werd gepubliceerd.
Lezers wisten te vertellen dat er op het grote centrale speelveld midden in De Hunze nieuwe bomen werden gepland i.v.m door de kastanjeziekte gevelde bomen. Een paar dagen geleden werd gemaild, waarvoor dank: De op dit moment in volle gang zijnde boomaanplant in De Hunze betreft de vervanging van veel door ziekte gesneuvelde bomen (kastanjebomen).

Bovenstaande foto is gistermiddag vanaf het Heerdenpad genomen. Ook hier staan nieuwe frisse bomen. Als je dit groengedeelte helemaal afloopt, kom je na ongeveer vijfhonderd meter op het genoemde speelveld uit.

Als je het Heerdenpad een paar honderd meter richting Korrewegbrug vervolgd, linksaf, zie je de nodige stompjes van gekortwiekte zieke kastanjebomen staan.

Zie foto rechts.
Hoe ziek de natuur ook is, er groeit altijd maar weer nieuw leven uit. Zie de zwammen of hoe die paddenstoel-achtige dingen ook mogen heten die eruit groeien.

2 opmerkingen:

Anoniem zei


ziet er goed uit, daar.

midden op een pleintje waar men sinds jaar en dag auto's kan parkeren, stond ook een mooie kastanjeboom.
totdat ook deze boom door de ziekte gekapt moest worden.
het betreft hier het pleintje recht tegenover de voordeur van de "halve maan" peuter dagverblijf in de Isebrandtsheerd.

plant daar aub ook weer een boom.

Anoniem zei

Is toch staand gemeentebeleid dat iedere gekapte/geknakte boom wordt vervangen door stadsdeel-beheer?