maandag 1 december 2014

BUITEN WERKEN ONDANKS TEMPERATUUR IETS BOVEN NUL (Sauna?)


Het is vandaag zo'n dag waarop je gemakkelijk de blues kunt krijgen. Koud, grauw, onbehaaglijk. Zin om weer onder het dekbed te kruipen, in bad te gaan of op een andere manier wat warmte te krijgen.

Een Beijumer beklaagde zich aan het begin van de middag bij de blogger:"Waarom hebben we eigenlijk geen sauna in de wijk?" Hij heeft gelijk, jammer eigenlijk, tot een aantal jaren geleden kon je zweten en dompelen in sauna's als in Kardinge sportcentrum, Hilberdink, Sauna 2000 of bij Springs op de Grote Markt.

Die tijd is voorbij, tegenwoordig moet je naar Peize, Gorredijk of Tynaarloo om te relaxen en om het spel tussen heet en ijskoud te vieren. Een sauna in de grootste wijk van de stad zou op een decemberdag als vandaag niet verkeerd zijn. Of iemand een sauna-adresje vlakbij weet? Aldus de Beijumer.Beijumnieuws@ziggo.nl

Er zijn mensen die andere dingen aan hun hoofd hebben, zoals de straatleggers die op bovenstaande foto aan het werk zijn. Ingang Grevingaheerd vanaf de wijkring gezien. Foto is vanmiddag tegen twee uur gemaakt. Wat zullen ze het koud hebben.
Maar je kunt ook gewoon gaan werken zonder te zeuren.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zijn vast wel een paar sauna's in Beijum in privé bezit.

Buiten die is het idd. jammer dat er blijkbaar geen openbare meer zijn in onze buurt.

Anoniem zei

Anders maar naar huis gaan,koffie drinken en/of cd's branden o.i.d.