dinsdag 4 november 2014

EEN BONTE SPEELKAR OP SCHOOLPLEIN CALVIJNSCHOOL


Het zag er creatief en bont uit, en de kinderen op het schoolplein van de Calvijnschool hadden er duidelijk plezier in om er mee in de weer te zijn. Foto is gisterochtend gemaakt.
De blogger was in de veronderstelling dat de kar van doen had met schoonmaakacties. De herinneringen en associaties gingen terug naar dit moment. Maar de directrice van de school vertrouwde ondergetekende later op de dag toe dat het een speelkar was, een kar waar speelgoed in wordt opgeborgen.
Bij het verlaten van de school ontdekte de blogger een nieuwe naam, of beter gezegd een overkoepelende naam tegen het dak van de school aan. De Calvijnschool aan de Froukemaheerd nummer 1 is onderdeel van de Noorder Basisscholen met de Bijbel. Zie foto links.

Van een bonte speelkar naar het bonte Beijum. Voor elke religieuze of a-religieuze stroming is er wat wils. Keuze uit schoolsystemen te over in de wijk. Heerdstee, Expeditie, Beijumkorf (twee locaties) Dom Helder Camaraschool, de Tine Marcusschool en dus ook de School met de Bijbel, de Calvijnschool.
De gereformeerde scholenvereniging NoorderBasis bestaat uit 17 basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe. Scholen met de bijbel waar gemotiveerde leerkrachten,vanuit hun christelijke identiteit, er alles aan doen om kinderen helemaal tot hun recht te laten komen. Kinderen, ouders en leerkrachten delen met elkaar het geloof in Jezus Christus als verlosser en weten zich gemotiveerd door de liefde van God. Elk kind is uniek door God geschapen en mag tot bloei komen. Scholen leveren daar samen met ouders en kerk, een belangrijke bijdrage aan. Scholen van NoorderBasis kenmerken zich door een veilig pedagogisch klimaat, goede onderwijsresultaten en bieden goede zorg. http://www.noorderbasis.nl

5 opmerkingen:

Anoniem zei


Om eventuele misopvattingen te voorkomen, even het volgende.

Bij mijn weten zijn het niet alleen gereformeerd gedoopte kinderen die naar de Calvijnschool gaan.
Een buurmeisje van mij is lid van een andere kerk genootschap dan de gereformeerde.

Het aantal leerlingen is er al aardig wat jaar zeer stabiel geloof ik, hè?

Therèse

Anoniem zei

Klopt helemaal, Therese!!

Anoniem zei

Onze dochter gaat ook naar deze school en wij gaan naar een baptisten kerk (volwassendoop) Er zitten dus niet alleen nog maar kinderen op vanuit een gereformeerde kerk, wat vroeger wel zo was. Het is zelfs zo dat je helemaal niet bij een kerk hoeft te horen. Het gaat erom dat je als ouders en school kan instemmen met dezelfde visie. En dat is dat we allemaal in dezelfde God geloven en Jezus als zijn zoon en onze redder, en onze kinderen Gods liefde willen bij brengen. Dan maakt het niets uit van uit welke hoek je komt en of je wel of niet naar een kerk gaat. Het is een hele fijne school, veilig, knus en een warm leer klimaat.

Anoniem zei

En het aantal leerlingen groeit, afgelopen jaar hebben ze moeten verbouwen omdat ze geen klaslokalen genoeg hebben. Groep 1 is vorig jaar in het voorjaar gesplitst omdat het te groot werd en dit jaar zal groep 1 weer moeten splitsen, omdat het te groot wordt.

Anoniem zei


Hoewel zelf geen lid en ook nooit geweest van welke kerk dan ook, doet het me deugd 10.38 en 10.40 uur te lezen :-).

Therèse