maandag 6 oktober 2014

MAANDAGOCHTEND (210)

Het werk moet op de vroege maandagochtend doorgaan. Maar waar laat je de kruiwagens die niet in de schaftkeet passen? Die zet je aan een ketting aan elkaar tegen de keet aan. Veiligheid voor alles.
Zie bovenstaande afbeelding, de kruiwagens zijn afgelopen vrijdagmiddag in de Sibrandaheerd tegen elkaar aan geklonken.
Een beetje een goed opgeleide fietsendief zou er wel raad mee weten, even een betonschaar erop zetten, en klaar is Kees. Maar gelukkig, ze staan er nog, de boys van Iederz kunnen weer aan de slag. Bladeren harken, oneffenheden opruimen. Zie ook de graffiti rechtsboven op de schafkreet, dat AGK wemelt werkelijk door de wijk heen, binnenkort meer hierover.

Over veiligheid gesproken, zie de dievenklauw op de linker foto. een beetje junk zou zou de regenpijp op kunnen klimmen, ware het niet dat uitsteeksels hem dat kunnen gaan beletten. We zien een muur van de Doefmat, links gaat het naar buurtcentrum het Heerdenhoes, rechts is de ingang naar het woon-en werkverblijf dat sinds ruim een jaar in het voormalige schoolgebouw is opgezet.

Let ook op de brievenbus van de BIB (Buurthuizen in Beijum), er zit een sticker opgeplakt waarop staat aangegeven dat reclamedrukwerk en huis een huis-bladen niet gewenst zijn. Zie ook de afbeelding beneden.

Veiligheid? Zie de schuine afdakjes boven de trapportalen in de Kremersheerd. Stel dat er beneden brand uitbreekt, dan kun je toch mooi vanuit het bovenste raampje naar beneden glijden. Sneeuw zal in dat geval welkom zijn, voor het gemakkelijke glijwerk en voor de zachte landing.

De nieuwe week is weer begonnen, de eerste volle week van oktober 2014. Let op de gekleurde herfstbladeren op straat, ze kunnen gladheid veroorzaken. Alles gaat niet van een leien dakje, en soms heb je een kruiwagen nodig.

Geen opmerkingen: