zaterdag 4 oktober 2014

FIJNE DIERENDAG, GOUDVISJE

Hij of zij zwemt al twee jaar doelloos en alleen in een vissenkom bij ondergetekende in huis rond. Er was ooit een metgezel, maar die verwisselde anderhalf jaar geleden het aardse voor het eeuwige bestaan. Laten we vandaag even stil staan bij eenzame diertjes zoals de goudvis van de blogger. Het is dierendag.
Volgens Hoogenberg, onze dierenspecialist in Beijum, is het niet raadzaam om de goudvis een nieuwe metgezel te geven. Je hebt kans dat ze elkaar af gaan maken. territoriumdrift heet zoiets. Het leven op aarde valt niet altijd mee. je hebt mensen die elkaar afslachten en naar het leven staan, eventueel in naam van een god, maar hou de goudvissen onder elkaar ook in de gaten. Ze vreten elkaar op als de mogelijkheid zich voordoet. Ziet een hond een kat of poes lopen? Hup er achter aan, vechten en blazen. Wat kunnen dieren toch onverdraagzaam zijn.

Nou niet zo cynisch doen, het is het mooiste weer van de wereld op deze 4e oktober van 2014.. Dierendag. Leuk om van dieren te houden. Geef uw huisdier even een extraatje vandaag.

1 opmerking:

Anoniem zei


Johan, ik had een stuk of wat jaar ook een behoorlijke bak.
buiten de visjes om had ik er 2 kleine heel leuke kikkertjes in. nee, niet uit de sloot maar bij hoogenberg gekocht. verder had ik er slakjes in. als eerste een niet al te grote appelslak en al aardig snel telde ik op een bepaald moment +/- 30 mini slakjes. deze ene kocht ik bij Hornbach. veel mensen zien slakjes als een plaag in een aquarium.
ik kon er bij wijze van uren naar kijken.
misschien een idee als aanvulling op die ene zielipiet :-)??

Therèse