donderdag 4 september 2014

RUSTIG VAN EN NAAR DE STAD FIETSEN IS HET BESTE

Er wordt soms wat af gezeurd over asociale automobilisten. Je zou ze soms, en vooral op en rond de Korrewegbrug. Maar echt, in auto's rijden mensen. En laten die nou ook op fietsen zitten.
Bovenstaande en rechter foto zijn onlangs een slordige tweehonderd meter voor en na het passeren van de Korrewegbrug gemaakt. Asociaal klinkt zo onaardig, net als automobilisten zijn fietsers m.i. niet kwaadaardig of bewust aso. Maar probeer hier maar eens voorbij te komen, zie bovenste afbeelding (richting Beijum). Wie kan zien of er al of geen verkeer vanuit tegenovergestelde richting nadert? In elk geval is dat moeilijk als je je op een ligfiets voortbeweegt. Rustig fietsen is de beste optie, kijk eens hoe de rechter kastanjeboom richting herfstkleuren gaat, daar waar links zich alles nog in zomertenue tooit.

Op de rechter foto begaf de blogger zich na het passeren van de Korrewegbrug richting stad. De boys op de foto hadden niks slechts in de zin, maar probeer er maar eens langs te fietsen, ze bestreken het hele fietspad naast de Korreweg. Even lekker kletsen, heb jij je huiswerk af en wat ga je vanavond doen, etc? Brommers en scooters mogen hier op de weg rijden.

Snelle fietsers moeten zich maar een beetje aanpassen aan het overige verkeer. Kalm aan eev'n Tammo.

4 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Bij het autoverkeer is dit gedrag terug te vinden in het (niet) gebruik(en) van de richtingaanwijzer, met name op de snelweg. Zowel bij veranderen van rijbaan (inhalen) als bij op/afrijden.
In de bebouwde kom trouwens ook, en wee je gebeente als je daar als fietser een vinnige opmerking over maakt.

Ria zei

Nou is het fietspad langs de Korreweg ook wel erg smal, daar kun je amper gezellig met z'n 2-en fietsen, laat staan dat je ingehaald kunt worden. Het is geven en nemen en laten we blij zijn dat we de fietspaden hebben :-)

Els zei

Mijn ervaring is dat een bescheiden belletje meestal voldoende is om erlangs te kunnen.
En inderdaad @Ria: een smal fietspad waar zóveel mensen langs moeten, dan kan het niet anders dan dat je af en toe even op elkaar moet wachten ...

Anoniem zei

Om te kunnen passeren heb je toch een bel op je fiets zitten?