woensdag 3 september 2014

MALLEMOLEN SCHOOMMAAKKRIEBELS (1 september 2014)


Tekst + foto's zijn ingezonden door Kindercentrum Mallemolen. Afgelopen maandag organiseerde deze in de Boerdeijum gehuisveste kindercentrum een opruim- schoonmaakactie rondom de vestiging aan de Beijumerweg.  

Mallemolen-Kriebels

Dit voor jaar heeft Kindercentrum Mallemolen meegedaan aan de lentekriebels. Opruimen van zwerfvuil rondom Kindercentrum Mallemolen. Onze kinderen waren enthousiast en we hebben ook dit keer (1 september; JF) grijpers en caddies bij de Milieudienst aangevraagd en gekregen.
Via contacten bij de werkgroep Groen en Grijs was ons ter oren gekomen dat er in de omgeving van het pedalpark wel wat te halen valt op zwerfvuilgebied. Voordat we met vingertjes gaan wijzen wie verantwoordelijk is voor het ontstaan van zwerfvuil, proberen wij aan onze kinderen d.m.v. deze actie over te brengen dat flesjes/papiertjes /blikjes/drinkpakken in de afval emmers horen.

Als die er niet zijn breng  je ze mee naar huis. Het is een kwestie van het goede voorbeeld geven door ouders en anderen. Wat moralistisch zou je zeggen. De realiteit is dat er tijdens schoonmaakacties op de Engelmansplaat heel veel plastic groot maar ook heel klein hebben aangetroffen. Microplastics worden tegenwoordig  in bijv.shampoos/tandpastas verwerkt. Op die manier komt het plastic in de voedselketen met alle gevolgen van dien. Het zal onze tijd wel duren, zal je denken, maar bij Zutphen en Nijmegen gaan grondwaterpompstations dicht omdat er in de 50e en 60e jaren van de vorige eeuw afvalstoffen zijn gedumpt.


We hebben de aarde (onze omgeving) in bruikleen van onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gekregen, dus verpest het niet en geniet van de Groene Long, ieder op zijn of haar manier.

Geen opmerkingen: