woensdag 5 maart 2014

ZWERFT DIT FIETSJE DOOR DE STAD?

Er kwam vanochtend een reactie binnen vanuit de Oosterpoort n.a.v. het gistermiddag gepubliceerde bericht over de roze meisjesfiets die al enkele dagen op Winkelplein West staat.

Bert Huberts houdt al ongeveer twee jaar de site  http://www.oosterpoortnieuws.nl/ in de lucht. De fiets komt hem erg bekend voor:
Je wil het vast niet geloven maar de fiets (de roze) die op jou site staat had ik zo'n half jaar geleden op mijn site staan.
Hij stond langere tijd bij de speeltuinvereniging aan de Meeuwerderweg.
Ik vond het een beetje vreemd dat deze fiets er zo lang stond vandaar ik het op mijn site heb gezet.


Telefonisch gaf Huberts aan dat de fiets zeker drie maanden aan de Meeuwerderweg heeft gestaan. Na ongeveer een half jaar heeft hij de oproep met foto weer van z'n site gehaald.
Waarom eist niemand het fietsje op? En, er vanuit gaande dat het om dezelfde exemplaar gaat, hoe komt de fiets vanuit de Oosterpoort in Beijum terecht?

Wie weet meer te vertellen over het mysterieuze roze fietsje? Beijumnieuws@online.nl

(N.b. de site Oosterpoortnieuws, zie bovenste link, is vooral ook de moeite waard voor mensen die zich interesseren in de geschiedenis van deze wijk)

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Er bestaat een website van de landelijke politie, waarop serienummers van gestolen zaken kunnen worden ingetypt. Voor gestolen fietsen, computers, TV-toestellen, DVD-spelers, etc.

Zie: http://www.stopheling.nl/

Het framenummer van de fiets in Beijum-West kan door de alerte pleinwachter Michel B. op deze website worden ingetypt. Wellicht levert deze inspanning nadere informatie op.