woensdag 4 december 2013

ANNA RIEMERSMA: ROBERT PRUMMEL ZAAIT VERDEELDHEID

De bezem is door de kieslijst van de Stadspartij gehaald. De verkiesbare plekken moeten worden ingenomen door 'stevige personen', en volgens het bestuur van de Stadspartij behoort Beijumse Anna Riemersma niet tot de zwaargewichten.
Een jonge studente, Majet Woldhuis die in 2010 nog heeft meegedaan aan de stadse verkiezing van mooiste studente van het jaar, staat wel op een verkiesbare plaats. Wrijft dat niet extra zout in de wond, Anna Riemersma?
"Dat van die jonge blom is prima. Ik heb zelf bij het bestuur aangegeven dat ik op plaats 7 wilde, juist om ruimte voor nieuwe mensen te scheppen.
Maar een afstraffing met een plek 20 heb ik zeker niet verdiend."


Op het weblog van Anna Riemersma staat te lezen:
Daarom zie ik deze kieslijst niet zozeer als een serieuze poging om een evenwichtige lijst met capabele mensen samen te stellen, maar meer als een afrekening met mensen die hun taak met verve hebben trachten uit te voeren, wat inhoudt dat je meedenkt en meepraat en tegenspreekt, kortom debatteert, ook binnen de fractie.
Nu blijkt dat niet gewaardeerd te zijn door de beoogde lijsttrekker Robert Prummel, die maanden bezig is geweest om verdeeldheid te zaaien onder de fractieleden. Ik zag dus al aankomen dat ik zeker niet bij de top drie zou behoren. Mijn aanbod was geruime tijd geleden al dat ik genoegen zou nemen met plek 7 om nieuwe mensen een kans te geven.
Maar zelfs dat gebaar wordt niet gewaardeerd door het bestuur en de beoogd lijsttrekker van de Stadspartij.

Secretaris Van der Laan van de Stadspartij, dat zijn nogal harde woorden. "Ja, en dat geeft aan dat we de juiste beslissing hebben genomen, als u tussen de regels van het weblogbericht doorleest kunt u waarnemen dat er de nodige spanningen tussen de twee waren." Maar wat is de reden dat ze naar plek 20 is teruggezet? "We hebben het zorgvuldig afgewogen. De Stadspartij is ooit opgericht als vriendengroep maar we willen doorgroeien. We kijken verder dan 19 maart (verkiezingen JF) en we denken nu een nieuwe gemotiveerde en vitale groep mensen bij elkaar te hebben die breed georiĆ«nteerd is in de Groninger samenleving. We willen graag in het college komen en onder de huidige kandidaten zitten mensen die geschikt zijn voor een wethouderspost." 

Heeft het met leeftijd te maken? "Nee, dat staat er buiten, een negentig jarige kan bij wijze van spreken net zoveel voor de Stadspartij betekenen als iemand van in de twintig. Anna Riemersma heeft zelf in de sollicitatiecommissie  gezeten, ze was van alles op de hoogte, ook van de profielschets die we hebben opgesteld. De leeftijd van de mensen op de kieslijst is niet belangrijk. Ik wil benadrukken dat we op een goede periode met Anna terug kijken, ze heeft hard gewerkt en heeft zich geweldig voor de Stadspartij ingespannen."

Op dinsdag 10 december zal tijdens de Algemene ledenvergadering  de definitieve kieslijst van de Stadspartij door de leden worden samengesteld.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ga zo door Anna !

Anoniem zei

Welke Beijumer staat bij stadspartij verkiesbaar?