dinsdag 5 maart 2013

BEIJUM KLUST VOOR NL DOET

Op 15 en 16 maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats. En Beijum doet mee. Er staan drie locaties in Beijum genoteerd voor NLdoet. Op de Heerdstee en Dom Helder Camaraschool zal worden geklust. De Wiershoeck bakt pannenkoeken voor kinderen en moeders die op de Toevluchtsoord verblijven.
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Lees hier.
Heerdstee:

Zoals overal zal gebeuren, zijn er klusjes op onze school die blijven liggen. Hierbij kunt u denken aan blad ruimen, regenpijpen doorsteken, ramen lappen, ventilatie roosters uitzuigen, speelgoed repareren/onderhouden. Zowel binnen als buiten zijn er genoeg dingen te doen, maar we doen het wel op een leuke manier. Het voornaamste is lol erin hebben. Wij willen een schone en veilige omgeving creëren, waar de kinderen van de school en uit de buurt gewoon lekker hun gang kunnen gaan.
Dom Helder Camara:
Er wordt op vrijdag 15 maart een klussenmiddag georganiseerd op het schoolplein van de Dom Helder Camara. Hoofddoel: Repareren, controleren en bijwerken (w.o. vervan) van buitenspeeltoestellen en speelmaterialen. Alle toestellen hebben een nieuw verfje en zijn gecontroleerd op veiligheid. Ook heeft het schoolplein een aantal nieuw verftekeningen (hinkelpaden, verkeerstraten, haaitanden, zebra's) op de pleintegels.
Wiershoeck
Op boerderij De Wiershoeck gaat er op zaterdag ... maart een speelmiddag georganiseerd worden voor stichting Toevluchtsoord. Op deze middag worden de kinderen en moeders welkom geheten op de boerderij met pannenkoeken. Verder worden er oud-hollandse spellen gespeeld, vogelhuisjes getimmerd, uitleg in een bijenkorf en nog veel meer leuke activiteiten die op de boerderij De Wiershoeck plaats kunnen vinden. Graag willen wij voor de stichting Toevluchtsoord een uitje verzorgen waar nog lang over na wordt gepraat. Het is verschrikkelijk wat de kinderen en de vrouwen hebben meegemaakt van dit blijf van m'n lijf huis. Daarom is het geweldig om iets te organiseren waar iedereen weer blij van wordt en de kinderen zich ook echt weer kind kunnen voelen.

MeedoenMeedoen is eenvoudig. Meld uw klus aan op deze website. Belangstellende klussers kunnen zich dan via de site aanmelden. En u ontvangt een gratis promotiepakket met daarin alles om er een succesvolle dag van te maken. Lees hier.

Geen opmerkingen: