dinsdag 7 februari 2012

UIT DE OUDE DOOS (103)

Ondergetekende vroeg aan uitgever Jaap van Leeuwen- Leander, Regiokrant- of hij nog een mooie foto had voor de serie 'Nog zoveel dagen tot Hét Boek.' Die had hij. En wat voor een, zie boven. Hij mailde er bij: 'Uniek!!! Een luchtfoto uit 1982 met daarop rechtsonder op de Appelhof, Framaheerd, het noodgebouw van basisschool De Heerdstee. Kijk eens hoe kaal het overal nog is. Alleen op de Appelhof zie je schaduwen van bomen. Ik vermoed vroeg in het jaar genomen.'
Het duurt nog 107 dagen tot dat hét Boek over Beijum uit gaat komen. Deze foto had nummer drie in deze miniserie kunnen zijn, maar ik acht hem veel geschikter als aflevering 103 uit de Oude Doos.
Wat een open vlakten zie je hier nog. Zo te zien was (een gedeelte van) de Heratemaheerd al gebouwd, maar moest het tegenover liggende Sygersmaheerd nog uit de klei gestampt worden. De bezinepomp was er zo te zien ook nog niet. Kijk zelf, en meld eventuele bijzonderheden bij Biejumnieuws@online.nl Hier kunt u nog meer oude foto's van Beijum heenmailen.

7 opmerkingen:

Unknown zei

Wat mij opvalt: bijna geen auto's!

Bianca zei

Ach,wat prachtig!! Beijum!! Top Beijumnieuws!!!

Anoniem zei

Hé, het lijkt net of de oprit bij Beijum Noord naar noord dichter bij de Beneluksweg ligt dan nu.

Marcel zei

Johan,volgens mij vergis je je en is het niet de Heratemaheerd. Kun je nog intekenen voor dat boek.

Anoniem zei

wat opvalt, weinig paaltjes maar hondenpoep? nu even serieus, tankstation is er wel, volg fietspad vanonder de ringweg, bocht naar links en bocht naar rechts en dan links is het tankstation. groetjes Tonnie

Alie zei

Wat leuk allemaal! Inderdaad Marcel, het is niet de Heratemaheerd die je ziet maar de Bekemaheerd. En het tankstation zie ik ook. @anoniem van 18.32: volgens mij lijkt dat zo omdat het 1 een luchtfoto is en 2 geen begroeing... Leuke foto!

Ron zei

Mooie foto! vooral de ''punten'' bij de snelweg. Lijkt wel wat op Naarden (vesting). Wat je ziet zijn de Bottema Frama en een heel klein stukje van de Sibrandaheerd.
Deze woningen waren bestemd voor de medewerkers PTT/KPN uit Den Haag. Sijgersmaheerd moest er nog komen.