vrijdag 24 februari 2012

SWUEINMUJIEB (1)

Het leven is kwetsbaar, dat realiseer je je weer op een dag als vandaag. Gezondheid gezondheid, als je dat hebt heb je eigenlijk weinig te klagen. Ja, natuurlijk, leuk als je op vakantie kunt, je geen schulden hebt en je alle rekeningen kunt betalen. Maar toch, wat gaat er boven gezondheid?

Het zal je kind maar wezen. Van de prins geen kwaad weten. Comazuipen. Zomaar drie woorden of uitdrukkingen die vandaag vanaf 12.00 uur door m'n hoofd spoken. Er komt nog een woord op, en wat kunnen woorden meedogenloos en hard zijn: kasplantje.

Het regent buiten en de krokusvakantie is begonnen. Ik ken Beijumers die met het hele gezin op wintersport gaan. Of afreizen naar een huisje bij de Efteling. Rijk zijn is maar betrekkelijk, gezondheid gaat boven al. Dat weten de Oranjes op een dag als vandaag maar al te goed, voor geen miljoenen euro's krijgen ze hun geliefde Friso weer gezond terug. Tijdens carnaval zuipen sommige jongeren zich in coma. Op wintersport kun je een lawine over je heen krijgen.

Wat een droevige eerste aflevering van een nieuwe column. Lijkt het. Maar toch is dat niet zo. Ik woon in een eenvoudige Groningse wijk. Ik ben gezond, en er is genoeg te eten en te drinken in huis. En ook staat de verwarming aan. Wat een geluk. Om een beetje een Bekende Beijumer te zijn, daar valt mee te leven. Maar je zult maar een prins zijn en door een lawine in coma komen te liggen en waar de hele wereldpers zich weer mee gaat bemoeien. Het enige voordeel van zo'n akelige positie is dat je er niks van mee krijgt.

2 opmerkingen:

Bianca zei

Vreselijk. Als ik mijn gedachten er aan toe mag voegen, en ze zijn goed bedoeld ook al kan het niet zo overkomen: Trek de stekker er uit

Anoniem zei

Laat de pers ze alstjeblieft met rust laten in dezemoeilijke tijden!