zondag 26 februari 2012

GRATIS HOUT(SNIPPERS)

Terwijl de hele wijk middels een schrijven naar o.a. Beijumnieuws op de hoogte is gebracht, en waarin is uitgelegd waarom de kaalslag zich rond de afslag Beijum- Zuid heeft voltrokken (zie nogmaals dit blogbericht waarin nader uitleg staat) trachten sommigen het beste uit de kappartij te halen. Gistermiddag reed uw blogger even de inrit naar De Hunze op. Aan de linkerkant, vanaf Beijum bekeken, en tegenover het Heerdenpad, liggen een parij boomstammen opgestapeld. U ziet ze op de achtergrond op de linker foto liggen, foto genomen vanaf Hunze-kant. Maar er ligt meer dan alleen maar boomstammen. U ziet een Beijumer vuilniszakken vol houtvezels achter in z'n auto laden. Mooi voor de open haard of voor andere doeleinden. Mag dat wel wat je doet? "Jazeker wel. Er zijn ook al mensen geweest die boomstammen in de auto hebben geladen en er mee weg zijn gereden."
Het is een mooi cadeau van de kaalslag-slopers, en het is een mooie tegenprestatie voor eerder overkomen 'leed.' Want, wat was het een verkeerschaos, zie nog eens dit bericht van bijna vier weken geleden.

Zijn er nog Beijumers die een boomstammetje willen? Die vuilniszakken vol gratis houtvezels willen? U steekt even de kruising Beijum Zuid over. Let op, de boomstammen zijn loeizwaar. Zakken met houtvezels wegen praktisch niks.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

jah tuurlijk had ik ook gedaan je kunt het voor je knaagdierenkooien gebruiken voor je tuin alles is mogelijk en dat gratis ahhaah

Anoniem zei

Hier is feitelijk sprake van diefstal. Dit is eigendom van de provincie en wellicht een deel van de gemeente Groningen.

Tonnie

MeesterJos zei

Wie heeft er betaald voor alles wat de provincie en de gemeente doet?

Juist, de belastingbetalers, u en ik, en wat mensen doen als ze hout langs de weg zien liggen is nemen waarvoor ze zelf betaald.

Het zou pas moreel fout zijn als één persoon alles mee zou nemen.