vrijdag 17 februari 2012

EEN KALE MUUR

Gistermiddag trof ondergetekende al fietsend in de Holmsterheerd drie mensen die iets in hun schild leken te voeren. Wat keken ze geheimzinnig en wat voelden ze zich betrapt. Ik herkende een opbouwwerkster, iemand van een woningbouwvereniging en een kunstenares. Wat zijn jullie aan het doen? "Dat willen we wel vertellen,  maar dat mag je nog niet publiceren. Het heeft iets met die muur daar te maken." Ze wezen naar de muur die u op de foto ziet. Het is geen kunst in de wijk om ondergetekende nieuwsgierig te maken. Maar om hem een nieuwtje te vertellen en er aan toe voegen dat dit niet gepubliceerd mag worden, nee, daar krijgt hij aan alle kanten jeuk van. Komt nog bij dat hij geen foto van het illustere drietal mocht maken. Wat is dat nou, zo'n foto van een kale muur? Daar is toch geen kunst aan? Het drietal bleef onwrikbaar wat betreft hun opstelling: "Nee. We sturen je binnenkort wel informatie op." Het is het lot van een wijkblogger. Meestal is het een kwestie van wij vragen en u draait maar. Maar soms loop je ook tegen een muur op.
Wordt vervolgd.

8 opmerkingen:

Alie zei

Laten we raden en kijken we later of het klopt.
Het blok woningen natuurlijk eigendom van de woningbouwvereniging (persoon 1), kale muur, geen kijk, daar kun je wel wat mee als kunstenaar (persoon 2), wellicht in samenwerking met kinderen/jongeren hier uit de wijk autochtoon of allochtoon, maakt niet uit. Vandaar opbouwwerkster (persoon 3) daarbij aanwezig.
Over een poosje het antwoord.
Iemand nog andere ideeen?

Kees Huizenga zei

Het zal wel te maken hebben met de uitvoering van een NLA-subsidie. NLA staat voor Nieuw Lokaal Akkoord.

Het NLA werkt met het credo "vertrouwen in de buurt". Maar waarom wordt dan zo slecht gecommuniceerd?

Wordt de aanpak van deze kale muur gesteund door de omwonenden? Hoe is de planvorming verlopen? Van beneden naar boven of van boven naar beneden?

Waarom waren op 7 februari 2012 zo weinig bewoners in de Boerderijum aanwezig?

Waarom is van de onbevredigende NLA-Heel de Buurt-vergadering van 31 mei 2012 geen goed verslag opgestuurd naar de aanwezige Beijumers? Veel vragen kon toen niet goed beantwoord worden! Waarom worden de Beijumers niet warm gehouden?

Afstand houden betekent bewoners niet serieus nemen. Dan komen ze terecht en geheel voorspelbaar niet naar de NLA-vergaderingen...

Kees Huizenga zei

31 mei 2012 moet uiteraard zijn: 31 mei 2011.

Zie ook het bericht van Beijumnieuws van 2 juni 2011.

Anoniem zei

ha ha er komen nog veel meer raadsels de komende tijd.
Dus Johan: ga maar oefenen in muren splijten!

Rita de Wit zei

@Kees, waarom zo negatief? Heb je wellicht citroenen gegeten bij je ontbijt? Ik denk dat hier echt iets leuks staat te gebeuren!

Kees Huizenga zei

Dag Rita,

Er staat wellicht "iets leuks" te gebeuren. Het gaat mij om de betrokkenheid van de straat en de buurt. Conform het credo van het NLA. Ik ben voorstander van planvorming vanuit de buurt. Om heerdactivering. Om positief denken; niet elitair denken!

Bij mijn ontbijt drink ik halfvolle melk.

Ben jij vanuit Pand49 bij deze zaak betrokken?

Rita de Wit zei

Dag Kees,

Ik weet uit zeer betrouwbare bron dat de Beijumers (alle) hier op heel veel manieren bij betrokken hadden kunnen zijn (bibliotheek, Beijumblog, Lijn6, Beijumkrant, Flyers, kraampje op een drukke zaterdag in winkelcentrum west, OOG-TV) Het lijkt me dat dat voldoende mogelijkheden heeft gegeven om op de hoogte te zijn, te reageren en het meepraten.
Ik heb zelf zo'n 80 uur alleen al aan deze communicatie besteed en weet dat ook vele anderen hun steentje hebben bijgedragen!
Aan de communicatie heeft het volgens mij niet gelegen!

Ik ben inderdaad bij het geheel betrokken vanuit Pand49.

Anoniem zei

Hoezo alle. Ik weet van niks.