zaterdag 4 juni 2011

WAT IS DE LEUKSTE VERKIEZING VAN GRONINGEN?

De komkommertijd is dit jaar vroeg begonnen. Grapjes over ziekmakende komkommers uit Duitsland liggen voor de hand, maar daar gaat het hier niet om. Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. F.A. Stoett omschrijft de komkommertijd als een slappe tijd, waarin weinig zaken gedaan worden, dus in de maand augustus, als er veel komkommers zijn en de handel over het algemieen niet zeer levendig is. 
Lees hier  verder.
Eind mei begon de komkommertijd reeds in Groningen. Met 'wat is het leukste dorp van Groningen' werd het seizoen afgetrapt. Natuurlijk, ik had graag met Beijum mee willen doen maar de aanmelding was enerzijds ludiek, anderzijds gemeend. De humor en lichtheid overheersten. Hoogkerk is gisteren ook van de aanmeldingslijst verdwenen zodat de beide stadsdorpen nu hun eigen verkiezingen kunnen bedenken.

Want verkiezingen zijn er en komen er aan in deze net begonnen komkommertijd. Het Dagblad van het Noorden kopt vandaag dat de beste droge worst van 2011 uit Tolbert komt. Bovenaan de voorpagina. Jaja, er is een droge worstwedstrijd geweest. Maar het houdt daarbij niet op, onderaan de voorpagina staat een berichtje waarin wordt opgeroepen om op het leukste terrasje van de Groninger binnenstad  te stemmen. Verderop in de krant mag je op het beste elftal ooit van Fc Groningen stemmen. Naar verluid volgen nog verkiezingen van de leukste school van Groningen en de leukste kerk van de Ommelanden. Wie heeft het leukste huis van noord Nederland? Wat is de leukste kroeg van de binnenstad? Waar ligt het fijnste fietspad waar je over kunt rijden? En waar vind je de leukste werkplek?

Het is een idee om in combinatie met Lijn6 ook een paar Beijumer verkiezingen te organiseren. Wat is de leukste heerd van Beijum? Wat is de leukste school van de wijk? Wie is de leukste persoon van Beijum?  Wat is de leukste winkel? Wat is het leukste blogbericht ooit op Beijumnieuws? Volgens mij is juni de leukste maand van het jaar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

leuke dag vandaag

Anoniem zei

Leuke wedstrijd