dinsdag 7 juni 2011

HOLLANDSE NIEUWE BIJ PEGGY

Vanmiddag om 15 uur bij de viskar van Peggy op Plein West: "Nou jij bent ook een mooie, je zet op je blog dat ik vandaag met Hollandse Nieuwe in Beijum aankom, staat er vanochtend een cameraploeg van OOG-TV voor m'n kraam." Quasi boos keek de eigenaresse van de Visspecialist me aan. Vertel, vroeg ik. "Nou ja, zoals ik al zei, ik sta hier vanochtend net, komen ze van OOG om me te filmen. Ik vroeg hun nog, hoe weten jullie dat nou? Van Beijumnieuws, antwoordden ze. Wil je trouwens een harinkje?" Glimmende ogen van plezier en lol. Die Peggy, zo gek op camera's is ze niet, en dan in een keer voor de stadstelevisie. Ook bij het nemen van deze foto, zie rechts, gaat ze liever ver weg staan dan pontificaal in beeld. Dat moeten we vanavond even kijken op OOG-TV. Wat vind je er nou echt van Peggy dat je gefilmd bent? "Leuk natuurlijk, zomaar een bult gratis reclame voor mijn zaak. En weet je wat grappig was? De eerste klant die een Nieuwe Haring kwam kopen heet Haring van achternaam. Zoiets bedenk je toch niet? Zo toevallig."
Nogmaals, kijk vanavond even naar stadszender OOG.

3 opmerkingen:

Henriëtte zei

Leuk! Ik heb vanmiddag nav het bericht op Beijumnieuws ook wat Hollandse Nieuwe gekocht :)

Anoniem zei

Ik kijk geen OOG tv dat is niets

Kees Huizenga zei

Als je bij de viswagen de nieuwe haring opeet, krijg je gratis een borreltje korenwijn. Alleen deze week. Dat is heel aardig van Peggy. Toch?

De nieuwe haring kost nu € 2,-. Deze vis is lekker mals en behoorlijk fors. Heeft een prachtige inwendige kleur. De smaak is uitstekend!