zaterdag 18 oktober 2008

OOG-TV ACTIEF IN BEIJUM



Donderdag 23 oktober. Een Goed Idee. Bewoners van Beijum willen de mus terug in hun leefomgeving. Presentatrice Inge Okken gaat in Een goed idee aan het werk voor de huisvesting van mussen.

Bovenstaande tekst staat op de site van OOG en is de aankondiging van een nieuwe Goed Idee- avond op deze stadszender. Kleurrijk Koken, Burenuitleen, Schoonmaakactie Groene Long en nu dus de Huisvesting van Mussen. Vanochtend trof ik de crew van OOG-TV in de Holmsterheerd, ze waren bezig om opnames te maken voor aanstaande donderdagavond. Daar sta je dan met je cameraatje tegenover een 'echte' filmploeg tegen de zon in te filmen. Uiteraard gingen ze even voor Beijumnieuws op de foto en beantwoorden ze enkele vragen. En passant was er even de mogelijkheid de vraag voor te leggen hoe dat nou zat met dat ' verplicht op OOG-TV' moeten als je een Goed Idee cheque had gewonnen." Natuurlijk is dat niet verplicht, we werken alleen maar samen en we leggen niemand wat op", aldus programmamaker Onno ter Borg en presentatrice Inge Okken. Over Goed Idee staat op de site:
Dit jaar is het in Beijum, wat ‘Een Goed Idee’ betreft, iets anders gegaan. De gemeentelijk campagne ‘Doe mee met een Goed Idee’ krijgt daar een extra impuls. Het wijkteam in Beijum heeft groepen georganiseerde bewoners geprikkeld om met een Goed Idee te komen, een idee dat in het verlengde ligt van hun ‘normale’ activiteiten. In het wijkteam, opgezet om de wijk wat leefbaarder te maken, zitten ambtenaren van de gemeente, opbouwwerkers, mensen van woningcorporaties en bewoners. Wethouder Frank de Vries gaf een extra steuntje in de rug. Tijdens de wijkmanifestatie ‘Bruisend en Kleurrijk Beijum’ deelde hij aan een aantal Beijumers een cheque uit ter waarde van 1.000 euro. Een cheque die gebruikt kan worden voor de uitvoering van hun Goede Ideeën. OOG TV besteedt dit najaar aandacht aan de Goede Ideeën in Beijum. Zo kun je zien hoe bewoners van Beijum hun wijk leefbaar houden en de sociale samenhang vergroten. Dit kan werken als voorbeeld voor andere Stadjers. http://www.oogtv.nl/ontwikkelen/php/goed_idee.php en http://www.goediddee.groningen.nl/




http://www.oogtv.nl/ontwikkelen/php/tvgids.php

Geen opmerkingen: