vrijdag 29 augustus 2008

WAT IS DIT VOOR GEHEIMZINNIGE BUS?


Hoe lang hij er al staat weet ik niet maar ongeveer vijf weken geleden schoot ik deze foto. Vandaag fietste ik er weer langs en hij staat er nog steeds zo. De dichte gordijnen werken me op de 'fantasiespieren' en ik vraag me af wat voor spannends er zich toch wel niet in deze bus gaat afspelen als hij rijdt. Zit er een bioscoopzaaltje in? Een theathertje? Een erotisch nachtclubje of een soort van poppenkast? Of, heel flauw, is het een reisbus voor blinden en slechtzienden?
Het verhaal van de cantorij Beijum lijkt opgelost, getuige de reactie van Kees Huizenga. Maar weet iemand waar deze geheimzinnige bus voor dient? Hij staat achter Plein-Oost, op de parkeerplaats van de Golff.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij staat er niet non-stop maar wel regelmatig een paar weken (zeker sinds januari). Ben hem ook wel eens op de parkeerplaats bij Kardinge tegengekomen. Lijkt me vooral op een geimproviseerde 'woning' eigenlijk.

Unknown zei

Ik was van de week op bezoek bij iemand in de Amkemaflat, waarvan de achterkant uitkijkt op de parkeerplaats en ook deze bus. Over fantasieen gesproken, de verhalen die de ronde doen gaan vrij ver. Sommigen beweren namelijk dat er een wiet kwekerij in zit, omdat af en toe het geluid van een generator klinkt.
Ik zelf zal niet weten, maar vind het apart dat de bus er alsmaar staat. De bevoorrading van de Golff heeft moeite om erlangs te komen. Wellicht weet dhr Gorter er meer van, omdat de bus dermate in de weg staat voor (achter) zijn zaak, ik kan me voorstellen dat hij in zijn nieuwsgierigheid zelf een klein onderzoekje heeft gedaan...?
In elk geval succes met verder zoeken, ik ben benieuwd of je er uit komt.