zondag 24 augustus 2008

PREMIERE HAPPY FAMILY WAS GROOT SUCCES

Vanaf april is theathergroep Happy Family aan het repeteren geweest en afgelopen vrijdagavond was het dan zover: de première. Het Gronings wijktheather, met een groot aantal spelers uit Beijum, beleefde de première als spannend maar goed gelukt. Het thema van het theatherstuk is huiselijk geweld.

Het kan de beste een keer overkomen. Je valt boos of geirriteerd uit naar je partner of kinderen en er is heibel in de tent. Meestel waait zoiets weer over en de harmonie keert weer terug. Maar er zijn ook gezinnen waar de onmacht, frustratie, beklemmende patronen en daaruit voortvloeiend geweld structureel de overhand hebben. Uit de folder van Happy Family: Een voorstelling, dat gaat over situaties achter de voordeur die soms moeilijk bespreekbaar zijn. Situaties waar je liever over zwijgt. De acteurs willen wijkbewoners tijdens de voorstelling laten zien dat horen, zien en zwijgen niet helpt, maar horen, zien en praten wel. Dat ondersteuning, informatie en advies voor iedereen bereikbaar en beschikbaar moet zijn.

De première was in het wijkontmoetingscentrum in Hoogezand-Sappemeer en er volgen voorstellingen in Delfzijl, nog een keer in Hoogezand en waarschijnlijk ook in Beijum. Op de foto staan enkele acteurs zich voor te bereiden. De regie werd uitgevoerd door Tine Collet uit Beijum. Ze heeft het theatherstuk ook geschreven.
http://www.cmogroningen.nl/worddoc/happyfamily.doc

Geen opmerkingen: