zaterdag 23 augustus 2008

PLEIN-OOST IS GEEN RACEBAAN

Afgelopen week stond er een oproep van een Beijumer op http://www.buurtlink.nl/ of er alsjeblieft wat minder door brommers gejakkerd kan worden op Plein-Oost. Vooral pizza- chinees- en kebab of shoarmabezorgers zouden er een potje van maken. Maar ook ' gewone' Beijumers lijken soms het plein als racebaan te gebruiken. De klachten zijn niet vreemd als je bedenkt dat rondom Plein-Oost ook veel mensen wonen die slecht ter been zijn. Op Innersdijk, Munsterhoes en de Amkemaflat wonen in de regel een categorie mensen die kwetsbaarder in het verkeer zijn.

Deze agenten zijn natuurlijk niet aan het racen op het Plein al liggen grapjes voor de hand over zonder helm op door een voetgangersgebied brommen. Ze doen hun werk en het is goed dat ze er zijn. En soms moeten ze snel achter iemand aan kunnen racen die de wet op de een of andere manier overtreed...

1 opmerking:

Anoniem zei

Niet alleen op Plein-Oost, maar ook in het winkelcentrum van Beijum-West jakkeren de maaltijdbezorgers met hun knallende brommers. Met name bij de viskraam van Bronno Schut en Het Hof van Beijum. In juni 2008 heb ik een wijkagent attent gemaakt op deze gevaarlijke bestuurders van brommers. De brede achterbak van deze bezorgbrommers is tevens gevaarlijk, omdat met deze voertuigen zeer ruig en ruw wordt gereden. Ook bij het inhalen. De wijkagent zou het gaan bekijken. Wel deelde hij mij mede dat de stadswachten tot 17:00 uur werken. De stadswachten hebben dit kort daarna tegenover mij bevestigd. Met als gevolg: gedoogpolitiek. Gevaarlijke situaties blijven bestaan totdat er ongelukken gebeuren. De maaltijdbezorgers werken immers vanaf circa 16:30 uur tot circa 20:00 uur. De politie is er voor u, nietwaar?