zaterdag 9 augustus 2008

HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN

Ik las ergens dat een weblog waarop niet gereageerd kan worden eigenlijk een neplog is.De afgelopen week heb ik weer de nodige spamreacties gehad en ook kwamen er een paar trollreacties voorbij, zie hiervoor:http://nl.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet). Een internettroll is iemand die mensen tegen elkaar opzet en zich voor kan doen als iemand anders. Kleurrijke namen als Douwe Egberts, Samson, Geenstijl Beijum en Drum (volgens mij mensen die hun draai nog niet gevonden hebben) passeerden de afgelopen week(en) op mijn computerscherm de revue. De laatste week kon ik deze reacties gelukkig filteren zodat ze niét geplaatst werden. Ik vind het best dat er hier een paar discussies plaatsvinden over een of ander geschreven onderwerp, maar ik wil niet dat het hier een strijdtoneel wordt of dat er vetes gecreëerd of uitgevochten worden. Ik stel bij deze de reactiemogelijkheid weer open maar hou me het recht voor om reacties te weigeren. Anonieme reacties, ook als ze onder een fakenaam worden gestuurd, worden niet meer geplaatst. De anonieme reaguurders hebben voor deze tijdelijke sluiting gezorgd, niet de mensen die met naam en toenaam gereageerd hebben.

Verder kreeg ik nog weer reacties over mijn stelling over vrijwilligerswerk in de wijk. Een prikkelend geschreven stukje hier is bedoelt om discussie uit te lokken, de duidelijke recht-voor-zijn-raap-reactie van Kees Huizenga is daar een mooi voorbeeld van. Overbodig maar toch nog even: ik waardeer de vrijwillige inzet in de wijk en de mensen van Stiel en de gemeentelijke bemoeienissen. Maar kritiek moet kunnen. Evenals kritiek op wat hier geschreven wordt.

Verder heeft iemand, naam is bij me bekend, uit Beijum gezorgd dat Beijumnieuws bij http://www.groningen.nl/ staat, de digitale stad-Groninger poort. Kijk hiervoor op:
http://www.groningen.nl/functies/pagfunctie.cfm?parameter=1871

Ten slot, Liesbeth Kuiper was op de laatste Bonte Beijum-dag ziek en kon derhalve geen foto's en verslag van de laatste dag leveren.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er wordt nu geschreven alsof het een totale schande en wereldvreemd is als er een anonieme naam gebruikt wordt.

Misschien dat de 'nieuwe' generatie internetgebruikers het normaal vinden om op sites als hyves e.d. hun complete naam en toenaam aan de wereld bekend te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een baan zoeken en de baas doet even een Google search.

Naar mijn idee is juist het internet een mooi medium om je mening te kunnen geven zonder direct je identiteit te hoeven prijs te geven aan het publiek.

Los hiervan ben ik het natuurlijk wel mee eens dat flames en trollen (stevige, negatieve, kritiek moet hiermee niet verward worden) not done zijn en dat het normaal is dat daar op gemod wordt.

Anoniem zei

Dit is eveneens een aardige link:
http://www.groningen.nl/functies/pagfunctie.cfm?parameter=394&method=display&object=21932#article

Tevens te vinden via de nieuwe wijkportal van de gemeente Groningen:
www.mijnwijk.groningen.nl

Citaat met betrekking tot het convenant tussen de gemeente Groningen en de erkende bewonersorganisaties / wijkorganisaties; op 19 juni 2008 ondertekend in De Oosterpoort:

"Communiceren

Ook Rolinda Ferwerda, coördinator wijkcommunicatie bij de Bestuursdienst van de gemeente, vindt dat de gemeente er met de feitelijke ondertekening van het wijkconvenant nog niet is. “Het is het begin van iets dat we nader moeten invullen: hoe kan het college beter communiceren met de wijkorganisaties en wijkbewoners?”

Tierelier

Maar het convenant schept niet alleen verplichtingen voor de gemeente, benadrukt Ferwerda. “De bal ligt ook heel duidelijk bij de wijkorganisaties zelf. Zij moeten met hun achterban communiceren als er in hun wijk iets gaat spelen. En dan liefst met digitale middelen als een wijkwebsite. Want als je moet wachten totdat het wijkkrantje met een frequentie van eens per kwartaal weer op de mat valt, schiet het niet op. Een website communiceert als een tierelier.”
Einde citaat.

Over dit gesloten convenant in relatie met de al "jaren" ingeslapen website van de BOB (www.beijum.org) maak ik binnenkort een gastcolumn op Beijumnieuws. Ik leg een relatie met artikel 30 lid 2 van de Algemene Subsidie Verordening (ASV) van de gemeente Groningen.